Kültür ve Turizm Bakanlığı Güneydoğu turizmi için harekete geçiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güneydoğu turizmi için harekete geçiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu illerindeki tuizm potansyelinin harekete geçirilmesi için Şanlıurfa'da bir çalıştay düzenlenceğini açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu illerinin artık terörle değil, turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eşsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla anılması için yoğun bir çba içinde olduklarını söyledi.



YOL HARİTASI BELİRLENECEK          

Şanlıurfa ve Mardin illerinin turizmden aldığı payı artırmak üzere, turizm haftası arifesinde gerçekleştirilecek çalıştayda bu illerin hem kültür hem de turizm potansiyellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların panlanacağını kaydeden Kurtulmuş, söz konusu buluşmada bölge turizminin planlanmasıyla ilgili bi yol haritasının belirleneceğini kaydetti.

''ŞER OAKLARINA KARŞI VERİLEN MÜCADELEYİ TURİZMLE TAÇLANDIRACAĞIZ''

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa ve Mardin illerinin turizmdeki ivmesini daha da yükseltmek için sektörle birlikte geleceğe yönelik bir yol haritası belirleyeceklerini ifade ederek, “Terör baskısı altında ezilen Güneydoğu’muzda, huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle birlikte Şanlıurfa’da bir turizm çalıştayı düzenliyoruz.” dedi.

TURİZM ÖRGÜTLERİ DE KATILACAK             

Kültür ve Turizm Bakanlığının, turizm sektörünün öncü kuruluşları TÜROB, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve TYD ile birlikte gerçekleştireceği turizm buluşması il protokollerinin de katılımıyla 13 Nisan’da düzenlenecek.  


Bu Haber 11.04.2018 - 11:00:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.