Kruvaziyerde gemi sayısı 279’a, yolcu sayısı 300 bine ulaştı

Kruvaziyerde gemi sayısı 279’a, yolcu sayısı 300 bine ulaştı

2023 yılının 5 aylık döneminde Türkiye kruvaziyer turizminde yüzde 43 büyüme sağladı.


2023 yılının ocak-mayıs döneminde Türkiye’deki limanlara 279 kruvaziyer gemisi yanaştı. En fazla gemi yanaşan liman 124 gemi ile Kuşadası Limanı olurken, onu 50 gemi ile Galataport, 20 gemi ile Çeşme, 19 gemi ile Bodrum ve 8 gemi ile Antalya takip etti.

Söz konusu gemilerle ülkeye giriş yapan turist sayısı ise 299 bin olarak kayıtlara geçti. Bunların 158 bini Kuşadası’ndan, 71 bini İstanbul’dan, 14 bin 700’ü Antalya’dan, 14 bini Bodrum’dan, 8 bin 500 ile Çeşme'den ve 7 bin 700 ile Çanakkale'den ülkeye giriş yaptı. İzmir ve Marmaris limanlarında da 5 binden fazla turist ağırlandı.

“En büyük sorunumuz yatırım ve tanıtım”

Türkiye’de yabancı sahipli bir kruvaziyer gemisini işleten Camelot Maritime Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Türkiye, dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi noktalarından biri. Bizim en büyük sorunumuz yatırım ve tanıtım. Ülkemizin avantajlarının çok iyi anlatılması gerekmektedir. Kruvaziyer turizminde sahip olduğumuz avantajların etkili PR çalışmaları ile dünya kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Uyuyan devi uyandırmalı ve deniz turizminde hak ettiğimiz payı almalıyız” dedi.

Yıl sonu hedefi 1,5 milyon yolcu

Yıl sonu hedefinin 1,5 milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu kaydeden Kaptan Çavuşoğlu “Pandemi ile beraber sekteye uğrayan kruvaziyer turizminden yeniden pay almaya başladık. Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere özel sektörün de deniz turizmine yatırım yapması gerekiyor. Yatırımlarla birlikte ülkemizin rakiplerinden çok daha ön plana çıkacağını öngörüyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 15.07.2023 - 10:29:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.