Kruvaziyer turizmi şahlandı; Blu Saphire’e yoğun ilgi

Kruvaziyer turizmi şahlandı; Blu Saphire’e yoğun ilgi

Kruvaziyer turizmine talep giderek artarken Selectum Blu Cruises’a ait Blu Saphire kruvaziyer gemisi, Bodrum- Yunan Adaları turlarına Eylül sonuna kadar devam edecek.


Kruvaziyer turizmine ilgi geçen yıla göre büyük oranda arttı. Geçen yıl bu döneme kadar 11 gemi Türkiye limanlarına yanaşırken bu yıl sayı 437 oldu.

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre; 2022 yılının ilk 7 ayında Türkiye limanlarına 437 kruvaziyer gemisi yanaştı. Toplam 376 bin 924 olarak belirlendi. Bu rakamın 25 bin 739’u gelen yolcu, 34 bin 997’si giden yolcu, 316 bin 188’i ise transit yolcu oldu. Yolcu trafiği açısından en yoğun limanlar ise Kuşadası (212 bin 486 yolcu), İstanbul Galataport (98 bin 033 yolcu) ve Bodrum Limanı (28 bin 629) oldu.

Bodrum’dan Yunan adalarına turlar düzenleyen Selectum Blu Cruises, Türk yerli sermayesinin ilk kruvaziyer gemisi Blu Saphire’e duyulan ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kruvaziyer turizmine artan ilgiden memnun olduklarını ileten Selectum Blu Cruises ekibi, Eylül sonuna kadar Bodrum’dan Yunan adalarına turlar düzenleyeceklerini açıkladı.

24 saat dopdolu

Bu yıl artan ilginin önemli pay sahiplerinden biri de Selectum Blu Cruises’in Bahama Bayraklı 201 metre boyunda ve 382 kabinli Blue Saphire isimli gemisi.

Bodrum’dan Yunanistan’ın Mikanos, Rodos, Santorini, Kos adalarına turlar düzenleyen Selectum Blu Cruises, Türk yerli sermayesinin ilk cruise gemisi olma özelliğini taşıyor.

750 yolcu kapasiteli Blu Sapphire, Türk, İtalyan, Asya mutfağının lezzetleri, 24 saati kapsayan etkinlikleri, açık ve kapalı havuzları, diskosu, spor salonu ve spa merkezi ile hizmet veriyor.

Blue Saphire’in sunduğu şef imzalı menüler ise turun gözdelerinden oluyor.



Bu Haber 17.08.2022 - 12:21:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.