Kruvaziyer şirketleri onlarca seferini iptal etti

Kruvaziyer şirketleri onlarca seferini iptal etti
Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle gözlerin çevrildiği kruvaziyer şirketleri, peş peşe sefer iptali kararı aldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli gemide 200'a yakın kişinin koronavirüse yakalanmasının ardından kruvaziyer sektöründe büyük panik yaşanıyor. Şirketler, çok sayıda seferini iptal etme kararı aldı.

Princess Cruises 20 seferini iptal etti

Princess Cruises tarafından yapılan açıklamada, liman kısıtlamaları ve ileriye dönük liman mevcudiyeti konusunda öngörülebilirlik olmaması nedeniyle 20 seferini iptal ettiğini duyurdu. Şirketin açıklamasında, iptal dilen seferlerle ilgili yolculara tam geri ödeme yapılacağı kaydedildi.

Royal Caribbean'dan 18 sefer iptali

Bir diğer kruvaziyer şirketi Royal Caribbean da, koronavirüs nedeniyle 18 seferini iptal etti. Yapılan iptallerin Royal Caribbean'ın 2020 gelirini etkileyeceği belirtilirken, koronavirüs Asya merkezli olsa da, diğer rezervasyonlarda da üşüş olduğu kaydedildi.

Norwegian Cruise Line da seferlerini iptal etti

Geçtiğimiz günlerde Vietnam'da gemisi limana alınmayan Norwegian Cruise Line da bölgeye dönük tüm seferlerini nisan ayına kadar iptal ettiğini açıkladı.

Öte taraftan Celebrity Cruises, P&O Cruises, Carnival Cruises ve MS Westerdam Cruises da değişik tarihlerdeki çok sayıda Çin ve Asya seferini iptal etti.

7 milyar dolarlık daralma bekleniyor

New York Times'da yayınlanan bir makalede ise, koronavirüs salgınının ortaya çıkamsının ardından salgının rezervasyonlara etkisi hakkına bilgi verme konusunda isteksiz olduğu kaydedildi. Haberde, bazı sektör uzmanlarının koronavirüsün sektörde yüzde 10-15 (yaklaşık 7 milyar dolar) daralma yaratacağını söyledikleri ifade edildi.



Bu Haber 17.02.2020 - 10:58:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.