Krizdeki turizm sektörü, 3 yılda 4 bakan değiştirdi: Yeni bakan kimdir?

Krizdeki turizm sektörü, 3 yılda 4 bakan değiştirdi: Yeni bakan kimdir?
2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Nabi Avcı, yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.


Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı kimdir?

1953 yılında Bilecik'te doğan Nabi Avcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yapan Avcı, Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi.

1995 ve 1996 yıllarında Kanal 7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Millî Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti. XXIV., XXV. ve XXVI. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.

Nabi Avcı, 65. hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.

3 YILDA 4 TURİZM BAKANI

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik, 2015 yılının haziran ayına kadar görevini sürdürmüş, genel seçimlerin ardından kurulan geçici hükümette Bakanlık görevi Yalçın Topçu'ya verilmişti. Aynı yılın kasım ayında tekrarlanan seçimlerin ardından kurulan kabinede ise Bakanlık görevini Mahir Ünal üstlenmişti. Nabi Avcı, 3 yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başına gelen 4'üncü isim oldu.



Bu Haber 24.05.2016 - 11:59:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.