Kos’ta kaybolan Polonyalı turist canice katledilmiş

Kos’ta kaybolan Polonyalı turist canice katledilmiş

Yunanistan’ın turistik bölgesi Kos’ta bir haftadır kayıp olan 27 yaşındaki Polonyalı turist Anastazja Rubinska’nın cansız bedenine ulaşıldı.


Son yıllarda Türk turistin de yoğun olarak ziyaret ettiği Kos’a (İstanköy) erkek arkadşıyla tatile gelen Polonya vatandaşı 27 yaşındaki Anastazja Rubinska geçen hafta kaybolmuştu.

Kadının erkek arkadaşı Yunan polisiyle iletişime geçerek genç kadının kayıp olduğunu açıklamıştı.

Geçen haftadan beri kayıp olan Rubinska’yı bulmak üzere adada arama çalışmalarını yürüten polisler genç kadının cansız bedenini dikkatlice gizlenmiş çalılık ve dalların altında buldu.

Sözcü’nün aktardığına göre, incelemelerini yoğunlaştıran polis, genç kadının cesedini Alykes bölgesinde yarı çıplak vaziyette bulundu. Yunan medyası cesedin çok dikkatli bir şekilde ağaç dalları arasında gizlendiğini aktarırken genç kadının cansız bedeninin parçalara ayrıldığını ve bazı parçaların çöp torbasına konulduğunu duyurdu.

Yunan medyasının aktardığına göre, 32 yaşındaki Bangladeş vatandaşı şahıs, olayda şüpheli olarak yakalanarak gözaltına alındı.

Polisin gözaltına aldığı 32 yaşındaki Bangladeşlinin de evinin de kadının bulunduğu noktadan 1 kilometre uzakta olduğu aktarıldı. Otopsi için genç kadının cansız bedeni Rodos adasına gönderilirken, Yunan medyasında yer alan haberlerde Rubinska’nın ailesinin cesedi orada teşhis etmesinin beklendiği de aktarıldı.

Yetkililer Polonya vatandaşı olan kadının boynunda yara izleri tespit edildiğini altını çizdi. Yapılacak DNA testi sonucunda saldırganın kimliğinin belli olacağı aktarılırken yeni bilgiler de geldi. Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea, genç kadının ölüm sebebinin boğulma olmasının büyük bir olasılık olduğunu aktarırken genç kadının vücudunda ilk belirlemelerde yeni bir yara izi tespit edilmediğini duyurdu.

Saldırganın bir markete girerek para çektiği ve yurt dışına uçak bileti almaya çalıştığı öğrenildi. Yetkililer saldırganın elleriyle mi kadını boğduğunu yoksa bir cisimle mi boğduğunu ise henüz tespit edemedi.

Yunan medyası da hem kadının hem de zanlının son görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Genç kadının kaybolmasından iki gün sonra, 14 Haziran’da çekilen görüntülerde 32 yaşındaki Bangladeşli bisikletle Marmai bölgesindeki bir markete giriyor. Buradan para nakil işlemi yapmak istediğini söylüyor.

Kendisine gönderilen parayı alan adamın yurt dışına uçak bileti almak için market sahibiyle konuştuğu öğrenilirken, market sahibinin ise böyle bir yetkileri olmadığını söylediği aktarıldı. Paranın da Kuveyt’ten gelme ihtimali olduğu öğrenildi.



Bu Haber 19.06.2023 - 19:07:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.