Köşk adı verilen localar Çin Seddi gibi dizildi, koylar işgal atında

Köşk adı verilen localar Çin Seddi gibi dizildi, koylar işgal atında
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ölüdeniz-Kumburnu plajındaki locaların ardından, diğer koylarda da durumun aynı olduğu ortaya çıktı. Adeta Çin Seddi gibi koylarda dizilen özel işletmelere ait 'köşk' adı verilen localar, hem girişte vatandaşlardan para alıyor hem şezlong-şemsiye kiralıyor hem de yiyecek-içecek satıyor. Vatandaşlar ise yasal hakları olan kıyıları kullanamamaktan şikayetçi.



Fethiye'de sadece Ölüdeniz-Kumburnu değil, ilçe genelindeki koyların büyük bölümünün adeta işgal edildiği belirtiliyor. Hürriyet'ten Mustafa Bakacak'ın haberine göre, ‘Köşk’ adı verilen locaların ‘Çin Seddi’ gibi dizildiği koylar özel işletmelerin kontrolünde. Girişte yapılan ödemeyle başlayan fatura içeride şezlong, loca, mangal ve yiyecek ile kabarıyor. Halk, “Her yer deniz ama parasız girecek yer yok” diye tepki gösteriyor.

10 YILA UZANAN KİRALAMALAR

Fethiye sahil şeridi boyunca halkın denize girebileceği koyları özel şirketler işletiyor. 10 yıla uzanan kiralamalar sonrası ilçede ücretsiz denize girebilecek yer kalmadı. Hürriyet’te 11 Ağustos’ta yayımlanan ‘Ölüdeniz’e loca kondu’ başlıklı haberimizden bir gün sonra Kumburnu’ndaki localar kaldırılmıştı. Haberi sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösteren Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, Boncuklu Yarımadası’ndaki, Küçük Samanlı, Büyük Samanlı ve Kuleli koylarına dikkat çekmişti. Buralara giderek durumu yerinde inceledik.

DENİZ 10 DAKİKALIĞINA ÜCRETSİZ

Bozuk bir yoldan ulaşılan yarımadadaki üç koyda deniz keyfi için ‘otopark’ adı altında giriş ücreti isteniyor. 3 yıl önce Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleyle koyları 2023 yılı sonuna kadar kiralayan işletmeciler giriş ücreti yasağını otopark ücreti formülüyle aşıyor. İçeride şezlong ya da loca kiralama mecburiyeti var. Bir kişinin 7 TL’ye girdiği Kumburnu Tabiat Parkı’nda bile başka hiçbir ücret vermeden işletmenin hizmetlerinden yararlanılabilirken, bu üç koyda sahili para ödemeden görmek isteyenlere sadece 10 dakikalığına izin veriliyor.

25 TL’YE MANGAL HİZMETİ

Boncuklu Yarımadası’ndaki ilk durağımız Küçük Samanlı plajı oldu. Girişinde ‘İyi bir tatil için bu cennet köşe, aradığınız her şeye sahiptir’ yazısı asılı olan plaja adım atanlar otopark ücreti adı altında 15 TL giriş ücretini ödemek zorunda. Şezlong 10 TL, ‘köşk’ diye adlandırılan ahşap locaların fiyatı ise denize yakınlığına göre 40, 50 ve 60 TL arasında değişiyor. Dışarıdan mangal getirilmesine izin verilmiyor. Ancak ızgara isteyenler işletmenin mangalını 25 TL ücret karşılığı kullanabiliyor. Etini verip pişirilmesini isteyen ise kilo başına 5 TL ödüyor. İkinci durağımız Büyük Samanlı da giriş için 15 TL otopark ücreti isteniyor. Denizden yararlanabilmek için 20 TL’ye şezlong ya da yine denize yakınlığına göre fiyatı 40 ila 70 TL arasında olan loca kiralama şartı da var. Sahil boyunca ahşap, derme çatma locaların dizildiği plajda müşterilerine DJ hizmeti de sunuluyor.

KULELİ’DE KARTLI SİSTEM

Kuleli, daha lüks görünüme sahip. Bu da fiyatlara yansıyor. Otomobil 15, minibüs 25, otobüs 40 TL. Tesiste harcamalar kartla yapılıyor. Karta en düşük yükleme 50 TL. Tesiste 2 şezlong ve bir şemsiye 25 TL, mangal servisi 35 TL, normal loca 50, denize sıfır VIP loca 75 TL. Diğer iki plajın aksine Kuleli’de dışarıdan yiyecek getirilmesine de izin verilmiyor.

GİRİŞ ÜCRETİNE OTOPARK FORMÜLÜ

Yetkililer, ihale edilen koy ve mesire yerlerinin halka açık olan yerler olduğunu önceki yıllardaki kapı giriş ücretinin alınamayacağını, vatandaşların bu koylara ücretsiz giriş yapabileceklerini açıklamıştı. Ancak işletmecilerin giriş ücretini ‘otopark’ için para talep ederek aştıkları ortaya çıktı. Haberin devamı>>>




Bu Haber 01.09.2017 - 10:38:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.