''Koronavirüse yakalanan turisti tedavi edeceğiz''

''Koronavirüse yakalanan turisti tedavi edeceğiz''
Güney Kıbrıs, ülkeye turist gelişini teşvik etmek amacıyla beklenmedik bir çıkış. yaptı. Yapılan plana göre, ülkeye geldikten sonra koronavirüse yakalanan turistlerin sağlık gideleri Güney Kıbrıs tarafından karşılanacak.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Haziran ayından itibaren turist ağırlamayı hedefleyen Güney Kıbrıs, turistleri tatile cesaretlendirmek için ilginç bir plan hazırladı. Hazırlanan plana göre, Güney Kıbrıs'a gittikten sonra koronavirüse yakalanan turistlerin sağlık giderleri, devlet tarafından karşılanacak.

200 solunum cihazı bulunan 100 yataklı hastane

Bu kapsam Güney Kıbrıs hükümetinin, koronavirüs hasalarının tedavilerinin yapılacağı, ilaç ve yiyecek-içecek gidelerinin ücretiz karşılanacağı karantina otelleri oluşturacak. Sadece koronavirüs testi pozitif çıkan turistlere hizmet verecek olan 100 acil yataklı otel-hastanede, 200 solunum cihazı ve 112 tane de yoğun bakım ünitesi yer alacak.

500 yataklı karantina oeli

500 yataklı bir karantina otelini de hazır bulunduracak olan Güney Kıbrıs hükümeti, yaptığı düzenlemeyle ilgili olarak turist gönderen ülkelerin hükümetleri ile ülkeye turist getiren tur operatörlerini ve hava yolu şirketlerini bilgilendiri.

Turist gönderen ülkeleri ve şirketleri bilgilendirdi

Bugüne kadar 950 Covid-19 vakasının tespit edildiği Güney Kıbrıs'ta, toplam 17 kişi hayatını kaybetti.



Bu Haber 28.05.2020 - 09:47:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.