Koronavirüs Türkiye'ye de girdi

Koronavirüs Türkiye'ye de girdi

Bir süre önce, 'Tespit edilmiş vaka olmaması Türkiye'de koronavirüs olmadığı anlamına gelmez' diyen, daha sonra ise "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek'' açıklamasını yapan 'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece geç saatte yaptığı açıklamda, ülkede ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını açıkladı. Bakan Koca, "Koronavirüs şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" dedi.

90 gün önce ortaya çıkan koronavirüs salgınında Türkiye'nin büyük başarı gösterdiğini söyleyen Fahrettin Koca, ''Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadı.'' dedi.

Koca açıklamasının devamında, ''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde Corona virüsü şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa’dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir'' ifadelerini kullandı. Koca, vakanın hangi şehirde görüldüğünü ise açıklamadı.



Bu Haber 11.03.2020 - 08:25:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.