Aylık 47 milyar dolar kayıp yaşanabilir

Aylık 47 milyar dolar kayıp yaşanabilir

Koronavirüsün küresel kurumsal seyahatlere darbe vuracağı belirtiliyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Aylık kayıp 47 milyar doları bulabilir

Global Business Travel Association (GBTA) tarafından yapılan araştırmaya göre, koronavirüs salgını küresel iş seyahatlerine dabe vuracak. Salgının küresel iş seyahatlerine maliyetinin aylık 47 milyar doları bulabileceği belirtilen raporda, kümülatifte ise, sektörün kaybının yüzde 37'yi bulabileceği ifade edildi.

Erteleme ve iptaller

GBTA'nın 400 üye şirketle yaptığı araştırmaya göre koronavirüs, küresel etkinlik ve toplantı sektörü üzerinde büyük etki gösterdi. Katılımcıların yüzde 65'i birkaç toplantının iptal edildiğini açıklarken, yüzde 18'i çok sayıda toplantının iptal edildiği bilgisini paylaştı. Yüzde 66'lık kesim ise toplantı ve etkinliklerini ertelediklerini açıkladı.

Seyahatler ne zaman normale döner?

İptal edilen veya askıya alınan toplantı ve etkinliklerin yüzde 54'ünün ne zaman yapılacağı ise belli değil. Katılımcıların yüzde 31'i seyahatlerin üç ay içinde yeniden başlamasını beklerken, yüzde 14'ü seyahatlerin 6 aydan önce başlamasını beklemediğini ifade etti.

En büyük kaybı hava yolu şirketleri ve oteller yşayacak

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 24'ü büyük ölçekli, yüzde 31'i ise daha az ölçekli kayıp yaşanacağını tahmin ederken, en büyük kaybı hava yolu şirketleri ile konaklama tesislerinin yaşayacağı konusunda birleşti. Katılımcıların yüzde 14'ü ise herhangi bir kayıp yaşanmayacağını düşünüyor.

Çin seyahatlerinin neredeyse tamamı iptal, diğer Asya ülkelerinin durumu da farklı değil

GBTA üyesi şirketlerin yüzde 95'i, Çin seyahatlerinin büyük çoğunluğunun ya da tamamının iptal olduğunu açıkladı. Benzer şekilde, Hong Kong seyahatlerinin yüzde 73'i, Tayvan seyahatlerinin yüzde 54'ü ve diğer Asya ülkelerine dönük seyahatlerin yüzde 45'inin iptal olduğunu açıkladı.

Avrupa seyahatlerinde de ciddi iptaller var

Üye şirketlerin yüzde 23'ü, Avrupa'ya yapılacak bazı seyahatlerin de iptal olduğunu belirtirken, yüzde 8'lik kesim Avrupa seyahatlerinin çoğunun ya da tamamının iptal olduğunu belirtti.



Bu Haber 28.02.2020 - 15:44:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.