Turizm Güncel
İstanbul Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen “2025 Sezon Değerlendirmesi, 2026 Beklentiler (Oteller)” panelinde konuşan Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Alşan, pandemi dönemini turizm açısından bir kırılma noktası olarak gördüğünü belirterek şunlaşu ifadeleri kullandı:
“Pandemiden sonra işin yapılış şekli değişti. 2025 yılı mükemmel bir yıl değildi. Birçok risk oldu. Jeopolitik ve ekonomik faktörler var. Türkiye eskiden rakiplerinden ayrışan bir konumdayken son dönemde rekabetsel avantajını yitirmeye başladı. Trendler değişiyor. Z kuşağının tatilden bekledikleri şey bizim sunduğumuz hizmetle örtüşmeyebiliyor.”
2026’nın riskli bir yıl olduğuna işaret eden Alşan, “İhtiyatlı olmamız gerekiyor. Eski kar marjları kalmadı. Gelir ve pax sayıları korunuyor olsa da finansal riskler mevcut. Kültür ve tarih gibi taklit edilemeyen değerlerimiz var. Spor gelişiyor, bunların gelişmesi gerekiyor” dedi.
2026 yılında risklerin olduğunu kaydeden Alşan, “Türkiye dikey bir büyüme kaydetti. 2026 yılı ile ilgili iyimserim. Daha iyi bir sezon olabilir ama riskler de var” değerlendirmesini yaptı.
Erken rezervasyonda Türkiye’nin zor bir konumda bulunduğunu dile getiren Alşan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her ne kadar geçtiğimiz yıl bütçelerde küçük sapmalarla yılı tamamlasak da neredeyse her ay değişiklikler yapılıyor. Çin büyük bir turizm destinasyonu inşa ediyor. Almanya ve İngiltere’de bir stabilizasyon yaşıyoruz. Baktığımız zaman 150 milyon turist gönderiyorlar ama bize gelen 10 milyon. Bizim bu pazarlardan daha çok turisti ülkemize çekmemiz lazım”
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri