Korhan Alşan: Turistlerin gecelemesi 9 günden 7-8’e düştü

Korhan Alşan: Turistlerin gecelemesi 9 günden 7-8’e düştü

Ela Hotels & Resorts Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, fiyatlardaki artış nedeniyle tatil süresinin kısaldığını ifade etti.


Ela Hotels & Resorts Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, döviz getiren ve cari açığın finansmanına doğrudan katkı sağlayan turizm sektöründe yüksek enflasyonun, tatil süresinin kısılmasına neden olduğunu söyledi.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre Korhan Alşan, sektör girdi maliyetlerinin Kovid-19 sonrasında arttığını, önceden dengelenebilen maliyetlerin kurların durağan seyretmesi ve yüksek enflasyonun negatif etkiyle fiyatlara yansıdığını vurguladı.

İç piyasada turist sayısının yüzde 30 artığını, ancak gecelik tatil periyotlarındaki düşüşe işaret eden Alşan, “Tüm dünyadaki kaynak pazarlarda geceleme sayıları düşüyor; kişi başı yüzde 10-15’lik bir düşüş söz konusu. Önceden yabancı turistin 9 gün olan geceleme sayısı 7-8’e düştü.” dedi.

Düşen geceleme sayısının pazara göre farklılık gösterdiğini ifade eden Alşan, “İç piyasada ortalama 6 gece olan konaklamalar 5 - 5,5 gecelerde. Tüketiciler, daha uygun fiyatlı dönemlere, erken rezervasyon kampanyalarına ya da tatilin kısaltılması gibi farklı çözümlere ilgi göstermeye başladı. Tüketicinin tatilini karşılama ihtiyacı devam ediyor, ancak bütçe odaklı bir davranış sergiliyor. Bu, hem yerli hem yabancı turist için geçerli. Fiyat hassasiyeti yüksek. Global ekonomik durgunluk, jeopolitik gelişmeler, küresel belirsizliklerin tüketiciler üzerindeki etkileri, tüm sektörlerde olduğu gibi turizmde de hissediliyor.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 09.07.2024 - 10:27:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • uzun uğraşlar sonucu

    Murat Atsever 09.07.2024 - 09:38

    gerçekten ben de aynı sonucu buldum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.