Koray Çavdır Türkiye’nin Almanya pazarında büyümesinin koşulunu açıkladı

Koray Çavdır Türkiye’nin Almanya pazarında büyümesinin koşulunu açıkladı

ITB Berlin Turizm Fuarında 2023 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Coral Travel-Ferien Touristik Genel Müdürü Koray Çavdır, Türkiye’nin Almanya turizm pazarında kaydedeceği büyümenin bu pazara ayıracağı yatak kapasitesine bağlı olduğunu söyledi.


Turizm Güncel - Özel

Coral Travel-Ferien Touristik Genel Müdürü Koray Çavdır, ITB Berlin Turizm Fuarında Almanya pazarı, 2023 sezonu ve Ferien Touristik planlamalarına ilişkin Turizm Güncel’e bilgi verdi.

“Pandemi sonrası pazarların dinamiği yerine geldi”

B2B formatına dönüştürülen fuarın daha efektif hale geldiğini söyleyen Çavdır, “Pazar dinamikleri rayına oturdu. Fuarın formatı değişti. Daha önceden son tüketiciye de açık olan bir fuar tamamen B2B’ye döndü. O yüzden tabi fuarın formatı değiştiği için boyutu da biraz değişti ama görüşmeler çok daha efektif ve daha derin geçiyor. Daha fazla sonuç alınabiliyor. O bakımdan olumlu. Pandemi sonrası da pazarların dinamiği geriye geldi. Ocak ayındaki satış trendine yeniden dönüldü.” ifadelerini kullandı.

“Ortalamanın çok üzerinde rezervasyon kaybı yaşandı”

Çok iyi geçen bir ocak ayının ardından şubat ayında hem erken rezervasyon indirimlerinin geri çekilmesi hem de deprem nedeniyle rezervasyonların durma noktasına geldiğini belirten Koray Çavdır şu açıklamalarda bulundu:

“Çok iyi bir Ocak ayı geçirdik.  Bu da eski dönemleri yakaladığımızın kanıtı. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, Şubat daha temkinli geçti. Bu sene süreleri biten EB’ler şubatta fiyat artışına ve rezervasyonların yavaşlamasına yol açtı. Bu duruma depremin de etkisi olabilir. Çünkü Türkiye'ye olan satışlar şubat ayında ocak ayına göre bayağı yavaşladı. İptal olmadı ancak bölgedeki durumla ilgili sorular oldu ve biz de o soruları da cevapladık. O yüzden bir rezervasyon kaybımız olmadı ama satış kaybı ortalamanın çok daha üstünde oldu. EB indirimlerinin geri çekilmesi belli bir müşteri kitlesinin satın alımına negatif etki ediyor. ITB’de hepsi görüşüldü. Diğer destinasyonlar da tedbirini alacaktır.”

“Ciddi hedeflerle yola çıktık”

Coral Travel ve Ferien Touristik olarak 2023 yılında kapasitelerini ciddi oranda arttırdıklarını açıklayan Çavdır, “Hedefimiz geçen senenin çok daha üstünde bir büyüme ortaya koymak. Ayrıca koltuk olarak bayağı yatırım yaptık. Kapasitemiz ciddi oranda arttı. Ciddi hedeflerle yola çıktık. Bunların gerçekleşmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Tabii turizmde etki edemediğimiz bazı diş etkenler olabiliyor. Onlar olmazsa hedeflerimize ulaşırız diye düşünüyorum. Almanya’ya ilişkin yüksek hedefimiz var. Burada ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz. Orta vadede de daha yükseklere çıkmak istiyoruz.” dedi.

“Türkiye’ye ilgi yüksek seviyede olacak”

Almanya’da seyahate hala ilgi olduğuna dikkat çeken Çavdır, “Almanya'da hala seyahat için ciddi ilgi ve bunun içinde ayrılan para var. O bütçeyi, müşteriler bu sene de harcamaya devam ediyorlar ve edecekler.  O yüzden seyahate olan ilgide ciddi oranda bir yükselme bu sene de olacak. Türkiye burada pandemiden sonra en çok sivrilen ve öne çıkan ülke. Bu sene de aynı durum korunuyor. Deprem evet satışları ciddi oranda yavaşlattı ama o rezervasyonlar da başka yere gitmedi. Bu yüzden Türkiye’ye olan ilgi bütün sene boyunca yüksek seviyede olacak.” ifadelerini kullandı.

“Almanya pazarındaki büyümeyi otellerin ayıracağı yatak kapasitesi belirleyecek”

Almanya pazarında minimum yüzde 10 büyüme beklediklerini kaydeden Çavdır, ”Türkiye için Almanya pazarında yüzde 10’luk bir artış iyi bir artış olur.  Aslında bu artışı belirleyecek olan şey Türkiye’deki otellerin Almanya pazarına ayıracakları kontenjan. Aynı durum İngiltere ve Rusya pazarları için de geçerli. Kendi açımızdan piyasanın üstünde bir büyümeyi hedefliyoruz. Geçen sene zaten çok yüksek bir seviyedeydi Almanya pazarı. O yüzden bu sene öngörmek daha zor ama geçen seneki büyüme performansını göstereceğine inanıyorum.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 11.03.2023 - 17:41:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.