Konu oteller... Rekabet Kurulundan Google'a büyük para ceası

Konu oteller... Rekabet Kurulundan Google'a büyük para ceası
Rekabet Kurulu, otel sorgularına dönük tedbir önerilerini yerine getirmediği gerekçesiyle 482 milyon lira para cezası verdi.

Rekabet Kurulu, Google’a kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads-GHA) hizmetlerinde genel arama sonuç sayfasında konum ve gösterim olarak rakiplerine göre avantaj sağladığı gerekçesiyle bir kez daha para cezasına çarptırdı. Bu seferki ceza, otel sorguları bakımından tedbir önerilerini yerine getirmediği için verildi. 

Rekabet Kurulu, Google'a verilen 482 milyon liralık para cezası için şu açıklamayı yaptı:

"Google'ın otel sorgularına ilişkin yerel arama hizmeti bakımından uygulamadığı tespit edilen tasarımları otel sorgularına ilişkin yerel arama hizmeti bakımından da uygulamaya alarak 21.05.2024 tarihinde süreci tamamladığı tespit edilmiştir" denilerek şu ifadeler yer aldı:

"Bu doğrultuda Kurul, günlük idari para cezasının 21.05.2024 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve Google hakkında yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları otel sorguları bakımından uygulamamasının yaptırımı olarak toplamda yaklaşık 482 milyon TL ceza uygulanmasına karar vermiştir."


Bu Haber 10.06.2024 - 12:15:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.