“Kontrolsüz ve yıkıcı bir turizm hareketi gelişiyor”

“Kontrolsüz ve yıkıcı bir turizm hareketi gelişiyor”
Kültür ve doğa turları yapan Geos Tur’un kurucusu Ayfer Kuralay, kontrolsüz gelişen bir turizm hareketi olduğunu belirtti.



TurizmGüncel

2020’nin mart ayının ortasından bu yana, 16 aydır iş yapamadıklarını belirten Geos Tur’un kurucusu Ayfer Kuralay, aşılamanın artmasıyla birlikte 1 Temmuz’dan itibaren turları yayınlamaya başladıklarını kaydetti.

"Fiyatlar fırladı"

Arada geçen kayıp zaman, bekleme süresi ve pandeminin devam etmesinden dolayı turlarda yeter sayılara ulaşılamadığına dikkat çeken Kuralay, “Firma olarak genelde kırsal turizm, eko-turlar, doğa ve kültür turları yapmaktayız. Bu dönemde doğaya butik yerlere kaçış , kamp karavan gezileri çok arttı. Ancak kontrolsüzce, korumasız, tüketerek hızla çok yer açıldı. Mevcut hizmet aldığımız işletmelerde aldığımız hizmetin fiyatı pandemi öncesideki fiyatlara göre çok yüksek.” dedi.

Çoğu yer bozuldu”

Kontrolü olmayan bu gezilerin hem salgının yayılmasına hem de doğanın bozulmasına yol açtığını savunan Ayfer Kuralay, “Doğada ve kırsalda en önemli konu olan koruma maalesef sosyal medya ile gözardı edildi, çoğu yer bozuldu.” diye konuştu.

Kuralay, devamında şu noktalara dikkat çekti:

"Şu an iş yapmak istiyoruz ancak ne tesisler aynı kalitede ne de yerler bıraktığımız aynı doğallıkta. Organik ürünler ve köy algı ile pazarlama yapılıyor. (işini iyi yapanları tenzih ederim). Sanki bu kadar haraket eden insana yetecek kadar doğal ürün var. Doğal ürünler üreten o kadar az köy var ki...

Gelinen noktada hem doğanın korunması hem de milli parklar ve müzeler için kapasite yönetimi gerekiyor. Yeni dönem gezme alışkanlıkları oluştu, koşullarımızı bunlara göre tabi ki değiştirmeliyiz. Ancak elbette korunan , sürdürülebilir bir turizm anlayışı ile..."



Bu Haber 16.09.2021 - 20:04:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Talat Güneş 18.09.2021 - 11:40

    Çok doğru bir tespit kutlarım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.