KKTC'den Türk ziyaretçilere 7 gün karantina şartı

KKTC'den Türk ziyaretçilere 7 gün karantina şartı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türkiye'nin de içinde yer aldığı B grubu ülkelerden gelenlere 7 gün karantina şartı getirdi. C grubundaki ülkelerden gelenler için ise bu üre 14 gün olarak açıklandı.


KKTC, 7 Eylül'den (bugün) itibaren ülkeye giriş yapanlara karantina uygulayacağını açıkladı. Karantin süresi, Türkiye ve İngiltere'nin de içinde bulunduğu B grubu ülkeleri için 7, C grubundaki ülkeler için ise 14 gün olarak uygulanacak.

Öte taraftan, Türkiye'den KKTC'ye giden ve 3 günden uzun kalmayanlar için ise karantina yerine sadece çift PCR testi istenecek. Yüksek öğrenim nedeniyle KKTC’ye gidecek öğrencilerin bu süreçte 7 gün süre ile Üniversitenin belirlediği yurt veya otellerde izole olmaları öngörülmüştür" denildi.

Konuyla ilgili olarak Türkiye'nin Lefkoşe Büyükelçiliği'den yapılan açıklama şöyle:

* Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında KKTC Hükümeti bu akşam (5 Eylül 2020) bir dizi karar açıklamıştır. Söz konusu kararların ülkemizi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren aşağıdaki bölümleri hakkında bilgi edinilmesi önemle rica olunur.

* Ülkemizden KKTC’ye seyahat edecek kişilerin 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren 7 gün süre ile karantinada kalması kararlaştırılmıştır. Uygulamanın 6 Eylül 2020 saat 23.59 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ve bu aşamada 20 Eylül 2020 saat 23.59'da sona ereceği duyurulmuştur.

* Ülkemizden çift negatif PCR sonucu ile KKTC’ye giriş yapacak kişilerin, KKTC'de 3 günden kısa süre (3. gün dahil) kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulması uygun görülmüştür.

* Yükseköğrenim nedeniyle KKTC'ye gelecek öğrencilerin bu süreçte 7 gün süre ile Üniversitenin belirlediği yurt veya otellerde izole olmaları öngörülmüştür.

* KKTC'ye ülkemizin de bulunduğu B kategorisinden gelecek kişilerden istenen PCR testleri ile ilgili uygulamalarda bir değişiklik yapılmamıştır.

* Karantina ücretinden aşağıda belirtilen kişilerin muaf tutulacağı açıklanmıştır:

* Öğrenci olarak KKTC'ye giriş yapacak kişiler,

* 6 Eylül 2020 tarihinden önce KKTC dışına giden kişiler,

* Sağlık amacıyla ülkemize sevkli giden hastalar ve görevli olarak gönderilen personel.



Bu Haber 07.09.2020 - 08:46:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.