KKTC Turizm Bakanı: 25 bin yatağa ulaştık, doluluğumuz %85

KKTC Turizm Bakanı: 25 bin yatağa ulaştık, doluluğumuz %85

Resort Turizm Kongresi’nde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 2018 yılı verilerinin daha büyük başarılar yakalandığına dair inançları perçinlediğini belirtirken, KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ambargoya rağmen Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellerin yüzde 85 dolulukta olduğunu açıkladı.


TurizmGüncel - Antalya

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan konuşmasında şunları söyledi:

''Turizmde yaşanan başarı bize gelecek dönemde daha büyük başarı elde edebileceğimiz inancını perçinledi.

Türkiye turizmde Özal ile birlikte turizmde çok başarılı bir hikaye yazdı. Biz yakın geçmişte yaşadığımız süreci izlediğimizde görüyoruz ki sektörün çok dinamik bir yapısı var. Organize hareket edebilmenin başarının en büyük etkilerinden biri. Bizim en büyük gücümüz ortak akıl. Ortak aklı en iyi şekilde işleyebileceğimize olan inancımız tam. Turizmin geleceği açısından ortak akılla doğru sonuçlara ulaşacağımıza olan inancımı belirtmek istiyorum. Tatil turizmini geliştirecek, turizmi 12 aya yayacak her türlü altyapıya sahibiz. Biz Türkiye turizmini geliştirirken de bu vizyonla hareket ediyoruz.''

‘’SEKTÖRÜN BİZİMLE AYNI BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLDUĞUNU GÖRDÜK’’

Sektörle daha iyi ilişkiler içinde bir yapı kurma arayışı içinde olduklarını belirten Alpaslan, Türkiye Turizm Fonu üzerinden tanıtımın yanında alt yapı yatırımları yapmayı da düşündüklerini anlattı. Alpaslan, turizmin geliştirilmesinde yeni bir bakış açısı getirmeyi planladıklarını söyledi. Sektörün de kendileriyle aynı bakış açısına sahip olduğunu gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu söyleyen Alpaslan " Bu ortak akıl bizim gelecekte en büyük gücümüz olacak. Bu ortak aklı doğru bir şekilde işleteceğimize inanıyorum" dedi.

‘’25 YATAĞA ULAŞTIK, YILD 1.5 MİLYON TURİST ALIYOUZ’’

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise adada turizmin gelişmeye deva ettiğini açıkladı. KKTC’nin 25 bin yatağa ulaştığını ve 1.5 milyon turiste ev sahipliği yaptığını kaydeden Ataoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi.

KKTC bugün 25 bin yatağa ulaştı. 1.5 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Sadece yanı başımızdakilerle değil dünyayla yarışır durumda otellerimiz var.

‘’DOLULULUĞUMUZ YZDE 85’’

Fiyat kalite ve güvenlik açısından Akdeniz’de çok uygun bir destinasyonuz. Ambargolar nedeniyle henüz turizm pastasından hak ettiğimiz payı almadık. Ancak ambargoya rağmen tur operatörlerinin yaptığı çok ciddi ilişkilerle ülkemizdeki özellikle 5 yıldızlı otellerin doluluk oranları yüzde 85’ler seviyesinde. İngiltere’de yaşayan Türkler KKTC’ye gelirken, Antalya üzerinden uçaktan inmeden nasıl getirebiliriz konusunu çalışıyoruz. Burada bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyoruz. Buraya yarım saatlik uçuş mesafesinde olan KKTC için çalışması yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Anadolu Jet’in bir uçağının KKTC’de konuşlanmasının bölge turizmine ciddi katkı yapacağını anlattık. Bize destek oldular.

KKTC için 4-5 saatlik mesafe içinde 1.5 milyar insan seyahat ediyor. Bu potada yer almak için çaba sarf ediyoruz. 3 yıl içinde 40 bin, 5 yılda 50 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz.



Bu Haber 29.11.2018 - 12:54:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.