Kızılbük’teki otel projesinde Sinpaş’tan yeni hamle

Kızılbük’teki otel projesinde Sinpaş’tan yeni hamle

Marmaris-Kızılbük’te yürüttüğü otel projesiyle tepki çeken Sinpaş GYO’nun, mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararını iptali sonrası planda revize yaparak bakanlığa yeniden başvuruda bulunduğu belirtildi.


Sinpaş ve Kızılbük GYO’nun Marmaris'teki dev devremülk projesinde mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararını iptali sonrası şirket ‘revize’ yaparak yeniden harekete geçti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre,  Muğla 3. İdare Mahkemesinin, ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etmesi sonrası şirket proje için yeniden harekete geçti. Şirket "205 odalı otel ve 1407 adet devremülk" planını "206 odalı otel ve 1323 adet devremülk" şeklinde değiştirerek yeniden bakanlığa başvuruda bulundu. Öte yandan şirket bu sürede neredeyse inşaatını bitirdi.

Bir yıldır hukuksuz bir şekilde çalışmalarını sürdürürken şirkete hiçbir yaptırım uygulanmadı. İnşaat sürerken şirketin dinamitle patlatma yapması büyük tepki çekerken bölgede de ciddi tahribat oluşturdu. Bu sürede şirketin hukuksuzluğuna tepki gösteren yurttaşlar ise gözaltına alınarak cezalandırıldı.



Bu Haber 13.09.2022 - 13:49:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.