Kitle turizmi ve aşırı kalabalık: İstisna mı, küresel bir sorun mu?

Kitle turizmi ve aşırı kalabalık: İstisna mı, küresel bir sorun mu?
Alman Turizm Federasyonu, kitle turizminden kaynaklı aşırı kalabalığın bir kural değil istisna olduğunu açıkladı. Federasyonun başkanı Michael Frnzel, turizmden kynaklanan sorunların önüne geçmek


TurizmGüncel

Başta İspanya, İtalya, Yunanistan olmak üzere çok sayıda kite turizmi destinasyonunda ortaya çıkan turizm kaynaklı yoğun kalabalık Alman turizmcilerin de gündeminde.



Alman Turizm Federasyonu (BTW) tarafından yapılan açıklamada, aşırı turizme maruz kalan bazı destinasyonlardaki sorunların çözüm beklediği, ancak dünya ölçeğinde bakıldığında bunun bir istisna olduğu vurgulandı.

''BAZI DESTİNASYONLAR İNSAN SELİ İLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDI''

Küresel turizmdeki büyümenin bazı destinasyonlarda aşırı kalabalığa ve tıkanmaya neden olduğu belirtilen BTW açıklamasında, ''İnsanların uçak, araba ve gemilerle akın ettiği İspanya, Venedik, Dubrovnik gibi destinasyonlar bir kere daha bu insan seli ile mücadele etmek zorunda kaldı.'' denildi. 

''KİTLE TURİZMİNDEN KAYNAKLI KÜESEL BİR PROBLEM YOK''

Bazı kentlerde yaşanan bu durumun kitle turizminden kaynaklı bir küresel problem olduğu anlamına gelmediğini belirten TUI'nin eski CEO'su ve BTW'nin Başkanı Michael Frenzel, ''Aşırı turizm giderek büyüyen bir problem olsa da şu anda spesifik bir problem değil. Medyadaki haberlere baktığınızda, dünyadaki her bir şehrin ve kıyının aşırı kalabalıkla boğuştuğu izlenimi edinirsiniz. Bu kesinlikle doğru değil.'' ifadelerini kullandı.

AŞIRI KALABALIĞIN ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

Almanya dahil dünyadaki destinasyonların çoğunun daha fazla ziyaretçi ağırlayabilecek durumda olduğuna dikkat çeken Frenzel, turizmin hem istihdam sağladığını hem de ekonomilere katkı yaptığını savundu. Frenzel, ''Turizmin ortaya çıkardığı problemleri ivedilikle çözmeli ve yeni problemlerin ortaya çıkmasını engellemeliyiz. İyi bir destinasyon yönetimi, yatırım yönetimi, sezonun uzatılması, sezon dışı dönemlerde daha daha fazla teklif sunulması gibi önlemlerle turizmden kaynaklı aşırı kalabalığın önüne geçilebilir.'' ifadelerini kullandı. 


Bu Haber 25.08.2018 - 12:56:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 27.08.2018 - 11:29

    İyi bir destinasyon yönetimi, yatırım yönetimi, sezonun uzatılması, sezon dışı dönemlerde daha daha fazla teklif sunulması gibi önlemlerle turizmden kaynaklı aşırı kalabalığın önüne geçilebilir... Doğru söze ne denir :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.