Kiryakos Miçotakis Yunanistan'ın korona eylem planını açıkladı

Kiryakos Miçotakis Yunanistan'ın korona eylem planını açıkladı
Yunanistan, koronavirüsle mücadele kapsamında bir aylık eylem planını yürürlüğe koyuyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin koronayla mücadele için bir ay boyunca uygulayacağı eylem planını açıkladı. Ülkede korona vakalarının hızla artması nedeniyle, Atina ve Selanik dahil, pek çok şehirde gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İki kategorili risk ayrıştırmasına gidildi

3 Kasım'dan itibaren uygulanmaya başlanacak tedbirler kapsamında, ülkede iki kategorili bir risk ayrıştırmasına gidildi. Başbakan Miçotakis, birinci bölgeye dahil olan yerlerde maske takma zorunluluğu getirildiğini, bu bölgelerdeki üniversitelerin tamamının uzaktan eğitime geçeceğini ve yüzde 50 kapasiteyle evden çalışma modeli uygulanacağını belirtti.

İkinci gruptaki bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı

Atina ve Selanik'in de aralarında bulunduğu ikinci bölgelerde ise tüm restoranlar kapanacak va sadece paket servisi yapabilecek. Bu bölgelerde sinema, tiyatro ve konser gibi tüm toplu etkinliklerin iptal edilecek.

Başbakan Miçotakis, ikinci gruptaki bölgelerde ayrıca 00.00-0500 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve yasağın bir ay boyunca süreceğini söyledi. Halihazırda 00.30-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yunanistan'da, restoran, bar ve kafeler de gece saatlerinde kapalı kalıyor.

Ülkede 27 Ekim'de günlük vaka sayısı ilk defa 1000 sınırını aşarak 1259 olmuştu. Dün 1690 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek rakama ulaşılan Yunanistan'da, Atina ve Selanik kentlerindeki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60'ın üzerine çıktığı açıklanmıştı.

Toplam vaka sayısının 37 bin 196'ya yükseldiği ülkede, şu ana kadar 620 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.



Bu Haber 31.10.2020 - 17:35:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.