Kıbrıs’ta hava yolu şirketi mi kuruldu, sahibi kim?

Kıbrıs’ta hava yolu şirketi mi kuruldu, sahibi kim?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde büyük hissesi ANEX Grubuna ait yeni bir hava yolu şirketinin kuruluş çalışmaları devam ediyor.


Turizm Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devlet, ANEX’e bağlı Mavi Gök Havacılık ve başka yatırımcıların yer alacağı yeni hava yolu şirketinin kuruluş çalışmaları sürüyor.

Turizm Güncel’in konuya yakın isimlerden edindiği bilgiye göre, henüz resmi olarak kurulmuş bir şirket yok. Sadece Mavi Gök Havacılık ile KKTC Hükümeti arasında yapılmış bir protokol var.

İsmi Mavi Girne Hava Yolları olması planlanan şirketin yüzde 51’i MGA Havacılık’a, yüzde 25’i KKTC Hükümetine ve kalan yüzde 24’lük kısmı da diğer yatırımcılara ait olacak.

Merit Otellerinin bağlı olduğu Net Holding’in Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü Hande Tibuk, Mavi Girne Hava Yollarının yüzde 10 hissesine talip olduklarını ve bu konuda görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Öte yandan belirtilenin aksine Mavi Girne Hava Yollarının Türkiye'de "touchdovvn" yaparak Rusya’dan KKTC'ye uçmasının söz konusu olmadığı ifade ediliyor. Ortada sadece bir protokol olduğuna dikkat çekilirken, kurulacak hava yolu şirketinin uçuş planına ilişkin herhangi bir çalışma olmadığı belirtiliyor.



Bu Haber 26.09.2022 - 10:06:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.