Kıbrıslı turizmci de dertli: Yataklar dolu, kasalar boş!

Kıbrıslı turizmci de dertli: Yataklar dolu, kasalar boş!

Kıbrıs turizminin sektörünün duayenlerinden Metin Şahinoğlu, yeterli tanıtım yapılmadığı, yeni satış pazarlama teknikleri geliştirilmediği takdirde turizmde bir şey beklenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Şahinoğlu, adanın turizmiyle ilgili olarak ''Yataklar dolu kasalar boş'' yorumunu yaptı.


Şahinoğlu Kıbrıs Postası'na verdiği röportajda İngiltere pazarının yeniden kazanılması gerektiğini vurguladı. Kıbrıs'taki otellerin, turizm bölgelerinin kanunlarla ya da imar planlama stratejileri ile değil eminamelerle belirlendiğini, bu nedenle özellikle Girne'de konutlarla otellerin birbirine girdiğine değindi. Şahinoğlu bu durumun Girne'de ses kirliliği yaşanmasına yol açtığını da ekledi. 

'KİMLERİN KUZEY KIBRIS'A GELMESİNİ İSTİYORUZ?'

Şahinoğlu röportajında öz eleştiride de bulundu. Kış diyebilecekleri sezonda bile Kuzey Kıbrıs'a 200 bin turist geldiğine değinen Şahinoğlu hedef kitleyi iyi belirleyemediklerini, kimlerin Kuzey Kıbrıs'a gelmelerini istediklerine karar veremediklerini belirtti. 

Şahin kendisi için ülkeye gelen turist sayısından ziyade gelen turistin ülkede yaptığı harcamanın daha önemli olduğunu ifade etti.

KUZEY KIBRIS'IN İMAJ EKSİKLİĞİ VAR

Kuzey Kıbrıs'ın yeni bir imaja ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Şahimoğlu bu imajın en profesyonel şekilde yaratılması gerektiğine inandığını belirtti. Şahinoğlu, nasıl Maldivler denildiğinde insanın aklına 'okyanus, kum, plaj geliyorsa Kuzey Kıbrıs denildiğinde de insanın aklına böyle güzellikler gelmesi gerektiğine değindi.

Kuzey Kıbrıs'ta son yıllarda çok kaliteli ve şık tesisler yapıldığında dikkat çeken Şahinoğlu, bu otellerde alt kalite turiste hizmet verdiklerini ifade etti. 

'YATAKLAR DOLU, KASALAR BOŞ'

Şahinoğlu, varolan koşullar iyileştirilmediği sürece 2019 yılından büyük bir beklenti içinde olmadığını dile getirdi. Otellerin yine dolacağını ancak gelen turistler otel dışında para harcamadığı müddetçe turizmin tam anlamıyla canlanamayacağını 'Yataklar dolu, kasalar boş' sözleri ile ifade etti. 



Bu Haber 17.12.2018 - 13:56:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.