''Kemer'de turistler denize girecek alan bulamaz hale geldi''

''Kemer'de turistler denize girecek alan bulamaz hale geldi''

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve berberindeki turizmciler, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret ederek turizm ilçesindeki sorunların çözümü için destek istedi.


Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, KETOB Başkanı Şener Gürler, KETOB Başkan Yardımcısı Tayyar Gül ve turizmcilerle birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti. Ziyarette, Kemer sahillerinde yaşanan kıyı erezyonu, sektörde yaşanan gelişmeler, sektörün sorunları ve alternatif turizm önerileri gibi konular ele alındı.

‘’Kemer sahillerinde 12-13 metre geri çekilme var’’

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede yaşanan kıyı erezyonunun ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti. Kemer sahillerinde 12- 13 metre geri çekilme olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, ''Turizmin göz bebeği Kemer'e gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, sahillerde güneşlenecek ve rahatlıkla denize girebilecek alan bulamaz hale geldi. Bunun önlemini almak için belediye ve turizmciler olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Osman Ayık

‘’Deniz kililiği ile ilgili acilen çalışma yapılması gerekiyor’’

Topaloğlu, Muhittin Böcek'e yaptıkları ziyarette de denizlerdeki kirliliğe ve arıtma sorunlarına dikkat çekti. Başkan Muhittin Böcek'in deniz kirliliği ve arıtma ile ilgili çalışmalara destek vereceğini belirten Topaloğlu, "Son yıllarda Kemer bölgesinde deniz kirliliği artış gösteriyor. Bununla ilgili acilen çalışma yapılması gerekiyor. Bölgemizdeki arıtma sorunu da kirliliğin artmasına neden oluyor. Arıtmayla ilgili daha önce Bakan Beyle iki defa birebir konuşma fırsatımız oldu. 2020'de Kemer'deki arıtmayla ilgili çalışmalara başlanacağını söyledi.'' diye konuştu.

‘’Ne gerekiyorsa yapılacak’’

Görüşmelerde Vali Karaloğlu, söz konusu sorunları takipçisi olacağını ve kıyılarda yaşanan erezyonla ilgili ne gerekiyorsa yapılacağını belirtirken, Başkan Muhittin Böcek ise arıtma ve deniz kirliliğiyle ilgili ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.



Bu Haber 19.09.2019 - 09:04:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.