Kemer-Göynük’teki yangında üçüncü güne girildi

Kemer-Göynük’teki yangında üçüncü güne girildi

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesinde başlayan orman yangını devam ediyor.


Göynük’te başlayan orman yangınında üçüncü güne girilirken, yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarına dün gece itibariyle gece görüşlü helikopterler de dahil oldu. Yangında şu ana kadar 180 hektardan fazla ormanlık alanın yandığı belirtiliyor.

Topaloğlu: Öğlene kadar kontrol altına alınır

Söndürme çalışmalarıyla ilgili son bilgileri aktaran Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Gece boyu gece görüşlü helikopterler mücadele etti. Gün ağarınca diğerleri de katıldı. Şu anda bir yere sıkıştırdılar ama bugün ayın en fazla sıcak günü olacak. Helikopterlerin su aldığı yer çok yakın olduğu için bugün öğlene kadar kontrol altına alınır diye düşünüyoruz. Bizim en büyük dezavantajımız karadan hiç müdahale edemiyoruz. Şu anda zirveye çıktı yangın 900-950 metrede sonrası kayalık. Ama bir başka yere kozalak atarsa o zaman başka yere sıçrayabilir. Yerleşim yerlerini tehdit edecek bir durum yok şu anda.” dedi.

Kemer Orman Yangını

Gece görüşlü helikopterler devrede

NTV’de yer alan habere göre karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede, gün boyunca yangına müdahale eden 11 uçak ve 22 helikopter, havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi. Uçak ve helikopterlerin yerine ise bölgeye gece görüşlü 5 yangın söndürme helikopterleri sevk edildi. Bölgede çalışmalara başlayan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yumaklı: Yaralımız, can kaybımız ya da benzeri bir nahoş olayımız yok

Söndürme çalışmalarının gece boyunca da devam edeceğini bildiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise şunları söyledi:

"Şu an için herhangi bir yerleşim yeri tehdidi yok. Zaten olanlar için de gerekli tedbir alınmış. En azından tehdit arz edebilecek kısımları tedbiren boşaltmışlar. Şu an için herhangi bir yaralımız, can kaybımız ya da benzeri bir nahoş olayımız yok. İnşallah bunu da atlatacağız. Biraz uzun sürdü bunun sebebi de yine yangınların en önemli unsurlarından olan çok yüksek hava sıcaklığı, düşük nem. Şu an için bizim lehimize devam eden husus ise rüzgarın olmaması. İlerleyen saatlerde de çok büyük bir rüzgar beklenmiyor meteorolojik olarak."

Ersoy: Süreç kontrollü bir şekilde yürütülüyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da yangın söndürme faaliyetinin geceden beri devam ettiğini söyledi.

Tüm ekiplerin bölgeye kaydırıldığını dile getiren Ersoy, "Kontrollü bir şekilde süreç yürütülüyor. Maalesef arazi topoğrafyası çok sıkıntılı. Karadan müdahalenin çok zor olduğu bir topoğrafya olduğu için süreç biraz uzuyor. Ama inşallah gece görüşlü helikopterlerin de akşam 8'den itibaren çalışmaya dahil olmasıyla gece de kontrollü bir şekilde süreç devam edecek." diye konuştu.

Ekiplerin en kısa sürede yangının kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarının başlaması için özveriyle çalıştıklarını belirten Ersoy, yangının kısa sürede söndürülmesini umut ettiklerini kaydetti.



Bu Haber 26.07.2023 - 08:30:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.