Kazım Pehlivan: Acentecilik hizmet üretmekten çok bankacılığa döndü

Kazım Pehlivan: Acentecilik hizmet üretmekten çok bankacılığa döndü

Antalya'da acenleriyle toplanan Gezinomi, İzmir-Özdere ve Antalya-Manavgat'ta otel açacağını duyurdu. Şirketin genel müdürü Kazım Pehlivan ise, acentecilikte hizmetten çok komisyonlaın konuşulduğunu belirterek, ''Seyahat acenteciliği hizmet üretmekten çok bankacılığa döndü'' ifadelerini kullandı.


18-21 Ekim tarihleri arasında Antalya’daki Swandor Hotels Topkapı Palace’da bir araya gelen acenteler 3 gün boyunca hem yeni sezona hazırlandı hem de stres attı. Organizasyonun ilk günü yapılan toplantıda Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan ve Gezinomi Genel Müdür Kazım Pehlivan, acentelerle bir araya geldi.

''TÜRK TURİZMİ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL''

Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, Gezinomi 2018 Acenteler Buluşması’nda acentelere seslendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve “Türkiye halkı, kriz dönemlerinde parasını tatile harcıyor” diyen Ali Ercan, “Böyle bir halka hizmet vermek çok güzel” dedi. Konuşmasında turizmin birkaç yıldır birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Ali Ercan, “Bu sene ise son 10 yılın en iyi sezonunu geçirdik. Buna rağmen Türk turizmi bence hak ettiği yerde değil. Gelecek için umutluyuz. Çünkü turizmin başında turizmden gelen bir bakan var. Bu durum turizmimizi daha da geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

ÖZDERE VE ÇOLAKLI'DA OTEL AÇACAK

Bu sezon yatırıma açıldıklarını belirten Ercan, “Grup olarak otel yapmak için 6 ayrı yerimiz vardı ancak bekletiyorduk. Şimdi otel yatırımı için harekete geçiyoruz. İzmir-Özdere’deki yerimize bir otel yatırımı için harekete geçtik. Antalya-Çolaklı’da da bir yerimiz var. Orası için de yatırım planlamaları yapmaya başladık. Otelcilikte büyüyeceğimiz gibi Gezinomi’yi de geliştireceğiz. Bu sene bir kat daha büyüdük. Gelecek sene bir kat daha büyüyeceğiz. Bunda siz acentelerin de katkısı çok büyük. Sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

gezinomi1

''250 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK''

Ali Ercan, Ercan Şirketler Topluluğu olarak 6 bin kişilik bir aile olduklarını söyledi. Ercan, “Grup olarak bu sene 250 milyon liralık yatırım yaptık. Gelecek sene de 250 milyon liralık yatırım planlıyoruz. Yurt dışına değil yurt içinde yatırım yapacağız. Sıkıntılı süreçte istihdamda hiç kısıtlama yapmadık. Ülkemiz her sektörde sıkıntı yaşarken turizm sektörü üretmeye devam etti. İç piyasanın alım gücünü korumak için onları erken rezervasyona ikna etmeliyiz” diye konuştu.


''SEYAHAT ACENTECİLİĞİ BANKACILIĞA DÖNDÜ''

Gezinomi 2018 Acenteler Toplantısı’nda konuşan Gezinomi Genel Müdürü Kazım Pehlivan, yükselen otel fiyatlarının acenteleri korkutmaması gerektiğini söyledi. Pehlivan, bazı otellerin merdiven altı call
acentelerle satış yapmaya çalıştığına da dikkat çekti. Gezinomi Genel Müdürü Kazım Pehlivan, seyahat acenteciliğinin hizmet üretmekten çok bankacılığa döndüğünü belirterek, “Konuşulan konuların başında hizmet değil komisyonlar var. Günümüzün en çok konuşulan konularından biri de fiyatların yükseleceği oldu. Turizmde erken satarsanız ucuz, sezonda satarsanız pahalı satılır. Fiyatların yükselmesi bizi korkutmamalı. ‘Oteller pahalı olacak, biz ne satacağız?’ söyleminden artık çıkmalıyız. Son yılların en önemli konularından biri de teknoloji ve bilişim. Bilişime tabi ki yatırım yapılmalı ama turizmi satanlar insanlardır. Geçen sene 2000 TL olan tatili bu sene 4 bin TL’ye satacak olan internet siteleri değil acentedir” dedi.

“BAZI OTELLER MERDİVEN ALTI ÇAĞRI MERKEZLERİ İLE SATIŞ YAPIYOR''

Acentacılığın yara aldığını söyleyen Kazım Pehlivan, “Türkiye’de internet üzerinden satış yapan 6-7 operatör kaldı. Size şiddetle öneriyorum; tarafınızı seçin. Şimdi karlılık düşük olunca bazı oteller merdiven altı call centerlarla satış yapmaya çalışıyor. Tatil pahalandı, bunun önüne geçmek için ise tatilcileri erken rezervasyonlara yönlendirmeliyiz. Türkiye’de 2 bin 700 acente var. Acentecilik daha da yara alacak. Bu yıl 400 TL’lik odayı 500 TL’ye satarız. Bu nedenle satacağınız ürünü iyi seçin ve müşterinizi bu ürün için ikna edin” şeklinde konuştu.

''NİTELİKLİ TURİZM YAPMAK İSTİYORUZ''

Gezinomi olarak nitelikli turizm yapmak istediklerini de söyle
yen Pehlivan, “Gezinomi olarak daha ucuz otel ve daha fazla komisyon vaadetmeyeceğiz. Çünkü biz turizmi nitelikli yapmak istiyoruz. Gezinomi olarak artık uçak biletlerine de talibiz. Ayrıca kültür turları için de tartışıyoruz. Belki bu sene belki de gelecek sene kültür turlarına girebiliriz” diye konuştu.

Çeşitli workshop ve organizasyonlarla yeni sezona hazırlanan acenteler, organizasyonun final gecesinde ise ünlü şarkıcı Cenk Eren ile buluşacak.


Bu Haber 20.10.2018 - 10:14:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.