Kazakistan’da mahsur kalan THY çalışanları mesaj gönderdi

Kazakistan’da mahsur kalan THY çalışanları mesaj gönderdi
Kazakistan’da patlak veren olaylar nedeniyle bu ülkede mahsur kalan THY çalışanları, yolladıkları mesajla kendilerini geride bırakıp eşiyle birlikte ülkeye dönen İlker Aycı’yı eleştirdi.


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kazakistan’da mahsur kalan THY çalışanlarının gönderdiği mesajı Twitter hesabından paylaştı.

“THY CEO'su İlker Aycı'nın Kazakistan'da bıraktığı THY çalışanları kurtarılmayı bekliyor. Dışişleri Bakanlığı bu duruma kayıtsız kalmamalı, THY çalışanları derhal kurtarılmalıdır. Kazakistan'da mahsur kalan THY çalışanlarının mesajını kamuoyunun bilgisine sunuyorum” diyen Özkan, şu mesajları paylaştı:

“1- 30 Aralık tarihinde THY CEO'su İlker Aycı ve eşi Almatı’ya gelmek için yola çıkmışlar. 31 Aralık tarihinde bu ülkede yakınlarını ziyaret eden Aycı, olaylar başlayınca 5 Ocak'ta TK-6223 TC-JDR uçağına kaptanlar, load master ve teknik personeli alıp ülkeden ayrılmıştır.

2-Şu ana kadar bizi arayana soran yok. Başkonsolos Türkiye’de. Otel güvensiz. İki gün önce oteli askerler bastı. Bir önceki gün isyancılar otele geldi. Dün bulunduğumuz yerin yakınında bir kişi öldürüldü. Toplam 30 THY 19 diğer şirket personeli Kazakistan'da kaldı.

3-İlker beyin eşinin kargo uçağı ile uçması kanunen yasak. Ayrıca uçakta 4 koltuk boş olmasına rağmen eşi hamile olan 1 pilot ve 2 kadın pilot uçağa alınmadı. İlaç kullanan kaptanların ilaçları bitiyor. Otelde güvenlik yok. Buranın istasyon müdürü ve konsolosluktan arayan yok.

4-Durum çok iç acıcı değil açıkcası. Ayrıca televizyonlarda ekip ulaştı diye yanlış haber yapılıyor. Bu bilgiler yalan. Saygılarımla.”

İlker Aycı tahliye uçağında

THY çalışlanlarını Kazakistan'da bırakarak eşi Tuğçe Saatman ile birlikte özel izinle, özel olarak hazırlanan bir kargo uçağıyla 5 Ocak'ta ülkeye dönen İlker Aycı, eleştirilerin de hedefi olmuştu.

Bu haberlerin yayılması ve eleştirilerin yoğunlaşması üzerine gece yarısı 01.30’da İstanbul Havalimanı’ndan kalkan tahliye uçağına İlker Aycı ve bazı üst düzey yöneticiler de bindi.

Uçak 09.00 sıralarında Almati’ye indi. Tüm THY personelinin yanı sıra MNG ve ACT havayolu personelinin ve Kazakistan’da kalan bazı Türkler’in öğleden sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.



Bu Haber 11.01.2022 - 08:33:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.