Kayseri’de kış turizminin merkezi olan Erciyes’te bulunan bir arazi satışa çıkarıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi İlçesi Erciyes Mahallesi’nde bulunan 2 bin 36 metrekarelik turizm tesis alanı kapalı teklif usulü ile satışa açtı.
23 MİLYON LİRA MUHAMMEN BEDEL
Erciyes Dağı mevkiinde bulunan 8270 ada 1 parseldeki otel arsası niteliğindeki taşınmaz için 23 milyon lira muhammen bedel belirlendi.
İHALE 15 EYLÜL’DE
Satış ihalesi 15 Eylül 2026 Salı günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacağı açıklanan arazinin ihalesine katılmak isteyenlerin 690 bin lira geçici teminat yatırması gerektiği bildirildi. Şartname bedeli ise 20 bin lira olarak belirlendi.
YÜZDE 25 ÖDEME PEŞİN
İhaleyi kazanan yatırımcı açısından ödeme planı da belli oldu. Satış bedelinin yüzde 25’i peşin ödenecek. Kalan tutar ise peşin ödemenin yapıldığı tarihi takip eden 6 ay içerisinde 6 eşit taksit halinde tahsil edilecek.
İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerin istenen belgeleri kapalı teklif zarfıyla teslim etmesi gerekiyor. Başvuruların 15 Eylül günü ihale saatinden önce Kararlar Şube Müdürlüğü kalemine yapılması gerekiyor. Belediye tarafından yapılan duyuruda, taşınmazın ihale şartnamesi ve eklerinin Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü’nden temin edilebileceği bildirildi.





%2520(1)-1.gif&w=1024&q=75)






