Kayakapı Premium Caves, Kapadokya’nın ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ alan ilk oteli oldu
Kayakapı Premium Caves - Cappadocia, “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını" almaya hak kazanan Kapadokya bölgesindeki ilk otel oldu.

Kapadokya’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen “İlk Butik Oteli” olan ve TripAdvisor tarafından 2022 yılında “Dünya’nın En İyi 6. Oteli” olarak seçilen Dinler Group işletmesi Kayakapı Premium Caves -Cappadocia bir ilki daha başardı.
Kayakapı Premium Caves, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Global Sustainable Tourism Council (Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi) – GSTC arasında yapılan iş birliği ile hayata geçirilen proje çerçevesinde, sürdürülebilir yönetim ile sosyal, kültürel ve çevresel yaşama katkı odaklı üst düzey kriterlerini yerine getirerek Kapadokya’da “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası – 3. Aşama” almaya hak kazanan ilk otel oldu.
GSTC’nin kurucu üyeleri arasında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), sivil toplum kuruluşu Rainforest Alliance ve Birleşmiş Milletler Vakfı bulunuyor.
“Kapadokya'nın ilklerine bir yenisini daha eklemiş olduk”
Kapadokya’da belgeyi almaya hak kazanan ilk otel olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen Kayakapı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, “Küresel anlamda uygulanan proje çerçevesinde, işletme açısından yerine getirilmesi gerekli tüm kriterleri başarıyla yerine getirdik. Uzun zamandır sürdürülebilirliği ana stratejilerinden biri olarak belirledik ve idari vazifelerin yanı sıra sosyal yaşam, kültürel miras ve doğal hayata yönelik çalışmalarla da GSTC kriterlerinin yüzde 100’ünü şimdiden tamamladık. Bu sayede hak kazandığımız Sürdürülebilir Turizm Sertifikasıyla da Kapadokya'nın ilklerine bir yenisini daha eklemiş olduk. Biliyoruz ki Sürdürülebilir Turizm Programı bir süreç. Bundan sonra da Kayakapı Premium Caves - Cappadocia olarak daha sürdürülebilir bir gelecek için başlamış olduğumuz dönüşüm yolculuğunda, tüm paydaşlarımız ile birlikte büyük bir azim ile çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Her 3 Türk'ten biri onlarla seyahat ediyor! Selectum Blu'dan yeni sezon öncesi 25 bin yolcu hedefi
Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe ve şirketin Satış Müdürü Ceylan Tuncer; kruvaziyer tatiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şirketin sektördeki pazar payının yüzde 30'ları aştığını söyleyen Türe, kruvaziyer turizminde karlılığın otelciliğe göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Tuncer ise kapıda vize kolaylığı ile gemi seyahatine olan talebin arttığını ve erken rezervasyon kampanyalarıyla bu süreci desteklediklerini ifade etti.

İspanya turizmde rekor üstüne rekor kırıyor! 8 ayda 70,3 milyonu aştı
Türkiye'nin rakip destinasyonlarından olan İspanya, 2026'nın ilk 8 aylık zaman diliminde 70 milyon 362 bin 493 ziyaretçi ağırlarken; en büyük kaynak pazarı ise İngiltere oldu.

Konaklama sektöründe fiyat artışı Eylül 2026'da enflasyonun gerisinde kaldı
Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül 2026 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıklarken; konaklama ve lokanta alanındaki fiyat artış oranı da netleşti.



%20(2).gif)

