Kaş Marina’da imar yoğunluğunu artıracak plan iptal

Kaş Marina’da imar yoğunluğunu artıracak plan iptal

Makyol ve Koç Holding'e ait Setur'un işlettiği Kaş Marina’nın genişletilmesi için sunulan imar planı değişikliği planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi.


Antalya’nın Kaş ilçesindeki 487 yat bağlama kapasiteli, içerisinde butik otel ile ticari alanların bulunduğu ve 2 özel firmanın ortaklığında 2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle 25 yıllığına işletilmeye başlanan Kaş Marina’da, karasal alanın yüzde 5’i olan inşaat izni oranının yüzde 8’e çıkarılmasına yönelik Kaş Belediye Meclisinde yaklaşık 3 ay önce oy çokluğuyla onaylanan imar planı değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine geldi.

Yapılaşma iki katına çıkacatı

İmar planının Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi öncesi çevreciler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıd konuşan Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, kararın yaklaşık 3 ay önceki toplantıda oy çokluğuyla onaylandığını söyledi. Akoy "Bu plan değişikliği ile marina sahasındaki yapı yüksekliği 4,5 metreden 6,5 metreye çıkacak. Yapılaşma yaklaşık 2 katına çıkacak. Denize, 124 ve 242 metre uzunluğunda iki yüzer iskele yapılacak; yat bağlama kapasitesi en az 122 adet artırılacak. Yat çekek yeri daraltılarak denize sıfır dükkanlar (bir nevi yatay AVM) inşa edilecek, önüne denizin üstüne asma yürüyüş yolu yapılacak.” dedi.

“Ranttan arındırılmış çağdaş bir imar planına ihtiyaç var”

Kaş halkının bu imar planını istemediğini dile getiren Ahmet Murat Akoy, “Kaşlı 40 yıldan beri imar bekliyor. 40 yıldan beri imarı yapılmayan Kaşlının yerine 2 firmaya özel imar yapılıyor. Bu imar planı belki 1 saat sonra geçecek. Kaşlı yıllardır imar beklediği için arazisini paylaşamıyor, bölüşemiyor, evini yapamıyor ama 2 firma için imar planının geçilmesi bekleniyor. Bu planın geçmesini istemiyoruz. Ranttan ayrıştırılmış, çağdaş bir imar planına ihtiyaç var. Bu imar planı içerisinde marina yok” dedi.

Meclis reddetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılan toplantısında, CHP ve İYİ Partililerin oylarıyla Kaş Yat Limanı'nda yapılmak istenen imar planı değişikliği oy çokluğuyla reddedildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı'nın ekranda oy kullanmadığı görüldü. Meclisi toplantısını izleyen Kaşlılar, plan değişikliği önerisinin reddedilmesi kararını alkışlarla karşıladı.



Bu Haber 08.08.2023 - 08:31:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.