Kaş Belediyesinden o iddialarla ilgili açıklama

Kaş Belediyesinden o iddialarla ilgili açıklama
Kaş Belediyesi, Çukurbağ Yarımadası’nda yanan alanın imara açıldığı haberlerini yalanladı.

Antalya’nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası’nda yanan ormanlık alanın imara açıldığı iddialarına Kaş Belediyesi’nden yalanlama geldi. Yanan alanın imara açılmadığını ifade eden Kaş Belediyesi, bölgenin Nazım İmar Planı'nın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yaptırılmış olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nce de 09/07/2019 tarihinde onaylandığını bildirdi.

Sözcü gazetesinden İsmail Akın’ın haberine göre belediye, “Geçen ay Çukurbağ yarımadasında yanan bölge; Çevre Düzeni Planında ‘Doğal Karakteri Korunacak Alan' olarak tanımlanmıştır. Bu alan korunmaktadır, imara açılmamıştır” açıklamasında bulundu.

Kaş Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında ‘Çukurbağ Yarımadası'nda çıkan yangında, yanan ormanlık alana imar çıktığı' şeklinde basına yansıyan haber ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Algı operasyonu

* Bugün itibari ile bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında haber olarak yer alan ve üzerinde algı operasyonu oluşturulmaya çalışılan Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası ve Limanağzı Bölgesi Doğal Sit Alanlarının 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yaptırılmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünce 09/07/2019 tarihinde onaylanmıştır.

Alan korunuyor, imara açılmamıştır

* Onaylanan plan Eylül 2019 tarihinde 30 gün süreyle askıya çıkarılmıştır. Şu an askıda olan plan daha önce onaylanan itiraz süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu askıya çıkmıştır.

* Onaylanmış olan söz konusu plana ilişkin belediyemiz görüşlerini resmi yazı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirmiştir. Planın yapımı Antalya Büyükşehir Belediyesine onayı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aittir.

* Geçtiğimiz ay Çukurbağ yarımadasında yanan bölge; Çevre Düzeni Planında “Doğal Karakteri Korunacak Alan” olarak tanımlanmıştır. Bu alan korunmaktadır, imara açılmamıştır.



Bu Haber 26.06.2020 - 12:45:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.