Karlılığı artan Extranetwork otellerin beğenisini topladı

Karlılığı artan Extranetwork otellerin beğenisini topladı

Turizm sektöründe deneyimli iş adamı Onur Yavuz ve dijital dönüşüm alanında uzman yazılımcı Burhan Yumak’ın Almanya’da hayata geçirdiği Extranetwork, otellerin online rezervasyonlarını ve dolayısı ile kârlılıklarını artırmalarını sağlıyor. 2020 yılında kurulan Extranetwork, otelcilerin büyük beğenisini gördü.


Extranetwork ikinci girişimleri

Onur Yavuz, otel işletmeciliği yapan Yavuz Ailesi’nin 3. kuşak temsilcisi ve deneyimli bir otelci. Şirketin diğer kurucu ortağı Burhan Yumak ise otomasyon ve entegrasyon ile keyif vermeyen süreç ve deneyimleri iyileştirmeye ve optimize etmeye 15 yılını adamış bir yazılımcı. Yavuz ve Yumak, ilk olarak 2014 yılında kurumsal seyahat planlama platformu olan Rezervasyon.com’u kurarak 7 ülkede hizmet veren bir konuma getirdi. Bu başarılı girişimin ardından yeni bir adım daha atan ikili, 2020 yılında da otellerin tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu ve operasyonel süreçlerde karşılaştıkları temel zorlukların neler olduğunu derinlemesine anlamasına olanak kılan Extranetwork’ü hayata geçirdi.

Rezervasyon sayıları ve karlılık arttı

Almanya’da hayat bulan Extranetwork, müşterilerinin dijital varlıklarını tek bir platformdan yönetmesini sağlayan birbiri ile entegre bulut tabanlı çözümler sunuyor. Bazıları alanında rakipsiz çözümleri ile otellerin sahip oldukları kanallara daha fazla trafik çekmelerine, daha fazla online rezervasyon alarak gelir ve kârlılıklarını artırmalarına yardımcı oluyor.

6 modüle sahip

Her online seyahat acentası için ayrı bir extranete bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldırarak otellerin kendi dijital kimliklerini oluşturmasına ve geniş entegrasyon ağı ile bunu diğer kanallar ile kolayca paylaşmasına imkan tanıyan Extranetwork, oluşturulan otel kimliğini popüler seyahat acentalarına tesis bilgilerini, görselleri, oda fiyatlarını göndermek ya da dakikalar içinde sıfırdan profesyonel bir web sitesi yaratmak için kullanılabiliyor. Mobil uygulaması da bulunan bulut-tabanlı yazılıma ister masaüstü ister mobil cihazlardan her an her yerde ulaşılabiliyor. Extranetwork; içerik yöneticisi, kanal yönetim sistemi, teklif oluşturucu, web sitesi, rezervasyon motoru ve online ödeme altyapısı ile toplam 6 modüle sahip.

Tek kanal yönetim sistemi

Extranetwork’ün pazarda fark yaratan ürünlerinden olan kanal yönetim sistemi, çevrim içi ve çevrim dışı kanalları birlikte yönetilebilecek tek kanal yönetim sistemi. Üstelik IP-bazlı fiyatlandırma özelliği sayesinde farklı ülkeler için farklı oda fiyatları belirleme ve odaları maksimum kârlılıkla doldurma imkanı sağlıyor.

İptal oranlarını yüzde 70 düşürdü

Extranetwork’ün en güçlü ürünlerinden bir diğeri ise kullanım kolaylığı ile kusursuz bir rezervasyon deneyimi sunan rezervasyon motoru. Misafirlerinizin oda ve konaklama seçeneklerine, seçili tarihlerdeki fiyat ve müsaitlik bilgilerine kolayca ulaşmasını sağlayan, aramadan ödeme aşamasına kadar kusursuz bir deneyim sunan rezervasyon motoru ile şirket, 2022 yılında konaklama tesislerinin iptal oranlarını %70 düşürdüğünü açıkladı. Online seyahat acenteleri üzerinden gerçekleşen online rezervasyonların %26.2'si iptal edilirken Extranetwork rezervasyon motoru ile gerçekleştirilen işlemlerde iptal oranı yalnızca %7.72.

“Harika geri dönüşler alıyoruz”

Extranetwork’e ilginin hızla arttığını söyleyen Onur Yavuz, şirketin ilk 2 yılında ürün geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti. Yavuz “Her bir modülü geliştirmek ve iyileştirmek için harcadığımız binlerce saatin ve yaptığımız yatırımın, pazara çıktığımız andan itibaren karşılığını görmek çok güzel. Ürünü anlattığımız ve demo yaptığımız tüm turizm sektörü profesyonellerinden harika geri dönüşler alıyoruz” dedi.

“Güvensiz ödeme yöntemlerine son veriyoruz”

“Extranetwork en çok da pratikliği, yalınlığı ve kullanım kolaylığı ile otelcilerin dikkatini çekiyor” diyen Yavuz, “Her amaç için başka bir yazılım kullanmaya, öğrenmesi ve personele öğretmesi günler süren zor kullanıcı arayüzlerine, saatler süren manuel bilgi girişlerine, yarım bırakılan rezervasyonlara, güvensiz ödeme yöntemlerine son diyoruz. Biz kendimizi turizmde dijital çağın temsilcilerinden biri olarak konumlandırıyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 28.10.2022 - 16:36:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.