Karadeniz'de sel felaketinde can kaybı 27'ye yükseldi

Karadeniz'de sel felaketinde can kaybı 27'ye yükseldi

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel nedeniyle can kaybı 27'ye yükseldi. Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.


İki gün önce Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel nedeniyle can kayıpları artmaya devam ediyor. Kastamonu'da 25, Sinop'ta ise 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

AFAD'dan açıklama

AFAD felaketle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır. Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir."

Meteoroloji uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili, "Yapılan son değerlendirmeler göre; Batı ve Orta Karadeniz'de halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir." uyarısında bulundu.

"Dereli'deki felaketin 5 misli"

Sel felaketine ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz." ifadelerini kullanırken, Bozkurt için 'İlçe ikiye bölündü' dedi. Öte yandan bir vatandaş ise 'Lokantada yemek yerken bir anda sular yükseldi. 5 dakika içinde oldu her şey' diye konuştu.

Yayına hazırlayan: Erdoğan Karataş


Bu Haber 13.08.2021 - 12:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.