Kapadokya için önemli adım! Hepsi koruma altına alındı
Kapadokya'da 4 bölge Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sit alanı ilan edilerek koruma altına alındı.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bölgedeki kritik noktalar için hazırlanan sit irdelemesi ve doğal sit tescil kararları yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beraber Mustafapaşa, Ayvalı Mahallesi, İbrahimpaşa ve Bahçeli bölgelerinin korunmasına yönelik kritik bir adım atılmış oldu.
KAPADOKYA’DAKİ DOĞAL GÜZELLİKLER KORUNACAK
Atılan bu adımlarla beraber Kapadokya’daki benzersiz kültürel ve doğal zenginliklerin önümüzdeki yıllara da sağlıklı bir şekilde aktarılması amaçlanıyor. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte yapılan resmi açıklamada desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya Alan Başkanı Cem Aslanbay ve sürece katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür edildi.
İlgili Haberler

Avrupa'daki bayrak taşıyıcı havayolu firmasından iflas koruma başvurusu
Letonya merkezli airBaltic, ABD mahkemelerine iflas koruma başvurusu yaptı. Şirket, 350 milyon euroluk finansman taahhüdü sağlandığını duyurdu.

Avrupa'da otel yatırımlarında İstanbul zirveyi zorluyor! Kaç yeni otel projesi var?
İstanbul, Avrupa'da Londra'nın ardından en fazla otel projesinin yürütüldüğü ikinci şehir oldu. İl genelinde toplam 50 yeni otel yatırımının sürdüğü öğrenildi.

Rixos'un patronundan İstanbul çıkışı: Turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanıyor
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, katıldığı bir canlı yayında turizm ve ekonomiye ilişkin açıklamalar yaptı. İstanbul'un turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanabildiğini belirten Tamince, Türkiye'nin turist sayısından çok turizm gelirine odaklanması gerektiğini söyledi. Tamince ayrıca Haliç'e yaptıkları Tersane İstanbul projesinin yatırım maliyetinin 100 milyar TL'yi aştığını belirtti.



%20(2).gif)

