Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali 5 Ağustos’ta başlıyor

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali 5 Ağustos’ta başlıyor

Türkiye’nin birçok şehrinde düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri bu yıl “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile 5 Ağsutos’ta başlayacak.


Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Nevşehir’de düzenlenecek festival; sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturacak.

30’dan fazla mekânda yapılacak etkinliklerde 1000’den fazla sanatçı yer alacak.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, daha önce İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nden farklı olarak ayrıca uluslararası balon etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Festivalin son üç gününde sıcak hava balonu etkinlikleriyle Kapadokya semalarında renkli görüntüler oluşacak. Yurtdışında özel olarak tasarlanmış onlarca sıcak hava balonu festival kapsamında bölgeye gelecek.

Festival, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğraf severin katılımıyla gerçekleştirilecek Fotomaraton ile başlayacak. Festival süresince çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserlere toplamda 156 bin TL ödül verilecek.

Festival gala konseri Paşabağları Vadisi’nde şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Konserin solistliğini Manga grubunun da solitsi Ferman Akgül üstlenecek.  

Festival süresince Göreme Festival Alanı, Paşabağları Vadisi, Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde konserler verilecek.

Ayrıca festival süresince Avanos Meydan, Kayaşehir, Uçhisar Kalesi, Meryem Ana Kilisesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve Örenyeri, Ürgüp Meydan, Üç Güzeller, Ortahisar Kalesi Meydanı ve Güray Müze’de kurulacak festival sahnelerinde “Sokağın Sesi” dinletileri gerçekleştirilecek. Festival süresince şehirdeki tüm müzeler saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali kapsamında birbirinden önemli tiyatro oyunları ve müzikaller de sahnelenecek. 

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali kapsamında birçok farklı alanda, başarılı sanatçıların sergileri de görülebilecek.

Festival kapsamında Göreme ve Paşakonağı halk kütüphanelerinde tarih, drama, yaratıcı yazarlık atölyeleri düzenlenecek.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi Kurşunlu Camii’nde de birçok farklı konuda söyleşiler gerçekleştirilecek.

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Gastronomi Sokağı’nda geleneksel el sanatları ve gastronomiyle ilgili atölyeler düzenlenerek, Kapadokya bölgesinin yerel değerleri tanıtılacak.

Festivalde sanatseverler, Selvi Boylum Al Yazmalım ve Nadide Hayat gibi sevilen Türk filmlerini de Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde izleme fırsatı bulacaklar.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturulacak.



Bu Haber 02.08.2023 - 10:21:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.