Kandilli Rasathanesi’nin binaları için riskli yapı kararı
Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yerleşkesindeki binalar için “riskli yapı” kararı alındı.

İstanbul Üsküdar’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi kampüsünün bulunduğu alan için hazırlanan imar planı, itirazlar için askıya çıkarıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan planın açıklama raporunda, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane Kampüsü içerisinde yer alan eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin devam ettiği binalarda yapılan deprem performans analizleri doğrultusunda fiziksel ömrünü tamamlamış yapıların tespit edildiği kaydedildi.
Bu binaların “riskli yapı” raporunun bulunduğu aktarıldı. Öncelikli olarak riskli yapıların yenilenmesi ve mevzuata uygun yapılaşma yapılabilmesi için imar düzenlemesi yapıldığı belirtildi.
Kaynak: Sözcü
İlgili Haberler

Coral'dan turizmi 4 mevsime yayma hedefi: Hem istihdam desteklenecek hem ekonomiye katkı sağlanacak
Coral Group Hotels; Marvida, Seves Seas ve Xanadu markaları altında sunduğu konaklama deneyimini yaz aylarının ötesine taşıyarak 4 mevsime yaymayı hedefliyor.

Pegasus Smartwings'i resmen satın aldı: 142 milyon euro ödedi
Pegasus Hava Yolları’nın Çekya merkezli Smartwings Grubu’nu satın alma süreci tamamlandı. Şirketten konuyla ilgili açıklama geldi.

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.



%20(2).gif)

