Kamu lojmanları satışa çıkarıldı

Kamu lojmanları satışa çıkarıldı

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılan ancak sadece 3 bini satılan kamu lojmanları yeniden satışa çıkarıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 105 bin kamu lojmanını satışa çıkardı. Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, cazibeyi arttırmak için bu kez 120 ay vade avantajı getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan ve kamu lojmanlarının satış yöntemini düzenleyen tebliğde değişikliğe gitti. Yeni tebliğle kamu lojmanlarının satış işlemleri Maliye Bakanlığı'ndan alınarak daha önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün de devredildiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğle lojmanların satışına artık lojmanların sahibi olan kurumlar karar veremeyecek. Önceki tebliğde lojmanlar ancak kurumların talebi üzerine satışa çıkarılabiliyordu.

Bugüne kadar uygulanan tebliğde lojmanları peşin almak isteyenlere yüzde 10 indirim uygulanıyor, taksitle almak isteyenlere ise yüzde 20'si peşin olmak üzere en fazla 4 yıl ve 48 ay taksit yapılabiliyordu. Ayrıca takside bağlanan borçlar da her yıl kanuni faiz oranında zamlanıyordu. Yeni tebliğle lojmanlar yüzde 20'si peşin 6 yıl 60 ay taksitten, yüzde 30 peşinat ve 10 yıl 120 ay taksit seçenekleriyle satılabilecek. Taksitlere her ocak ve temmuz ayında TÜFE artışı kadar zam yapılacak, yıllık TÜFE yüzde 12'yi aşarsa, aşan kısım zam olarak yansıtılmayacak.



Bu Haber 01.10.2019 - 09:55:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.