Kalyon Holding Sabiha Gökçen Havalimanına ortak mı oluyor?

Kalyon Holding Sabiha Gökçen Havalimanına ortak mı oluyor?

İstanbul Havalimanı ortaklarından Kalyon Holding’in Sabiha Gökçen’e yüzde 50 ortak olacağı ve meydan otoritesi HEAŞ’ın görevi DHMİ’ye devredeceği ileri sürülüyor.


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına yeni ortak ve meydan otoritesi geldiği ifade edildi.

Haber Aero’nun aktardığına göre, Malaysia Airports, Sabiha Gökçen Havalimanındaki işletme hakkının yüzde 50’sini Kalyon Holding’e satacak. Ön anlaşmanın 1 ay önce imzalandığı, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah’ın resmi Türkiye ziyareti sonrası durumun açıklığa kavuşması bekleniliyor.

Yapımı 10 yıldan fazla bir süredir bitmeyen ikinci pistin ise bu anlaşmayla daha erken bir tarihe çekilebileceği ifade ediliyor.  

1 Mayıs 2008 tarihinde, havalimanın 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro karşılığı devralan Malaysia Airport’un asgari 336 milyon euro düzeyinde yatırım yaptığı tahmin ediliyor.

Meydan otoritesi DHMİ’ye geçiyor

Öte yandan, 22 senedir Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) bünyesinde İSG’nin meydan otoriteliği görevini üstlenen Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrilerinin (HEAŞ) görevini Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) devredeceği iddia edildi



Bu Haber 19.08.2022 - 09:10:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.