Kalamış Yat Limanı için BAE devrede iddiası

Kalamış Yat Limanı için BAE devrede iddiası

Koç Holdingin kazandığı, Erdoğan’ın önce onaylayıp sonra iptal ettiği Kalamış Yat Limanı ihalesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin devreye girdiği öne sürüldü.


Dünya Gazetesinden Kerim Ülker, ihalesi Erdoğan tarafından iptal edilen Fenerbahçe – Kalamış Yat Limanı için Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) devreye girdiğini yazdı.

Kerim Ülker, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinin TL üzerinden yapıldığını ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edildiğini söylediği yazısında, ”Koç Holding’in kazandığı Kalamış ihalesinin yapıldığı 7 Ekim 2021’de dolar 8.87 TL idi. Yani kaba bir hesapla 281 milyon dolara mal olmuştu. Eğer dolar üzerinden yapılsaydı 281 milyon doların karşılığı da 3.8 milyar TL. Yani arada 1.3 milyar TL’lik bir değişim fark söz konusu” ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye 10 milyar dolarlık fon ayırdılar

Kalamış Yat Limanı ihalesi için BAE’nin devreye girdiğini belirten Ülker yazısında, ”Körfez Bölgesi’ne yakın, yatırım ve satın alma konularında önemli projelere imza atan kaynağıma bundan sonrasını sorduğumda ise ilginç açıklamalarda bulundu. Dubai’de yaşayan ve bölgeyi iyi bilen kaynağım, ‘BAE bu konuya en fazla ilgi gösteren ülke. Türkiye’ye 10 milyar dolarlık fon ayırdıklarını açıkladılar. Hatırlarsanız Abu Dabi Kalkınma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hassan Al Suwaidi, bu fonun potansiyel gördüğü sektörleri anlatırken liman ve turizm yatırımlarını da söylemişti. Burada Kalamış için bir hazırlık süreci olduğunu duydum. Teklif verecekler diye düşünüyorum’ dedi” ifadelerine yer verdi.



Bu Haber 26.01.2022 - 09:47:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.