Kafe, restoran ve lokantalar için yeni formül
Kafe, restoran ve lokantaların kapalı bölümlerinin sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ile oturma süresinin 45 dakikayla sınırlandırılması önerildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan değerlendirme toplantılarında, salgın önlemleriyle ilgili ortaya yeni öneriler çıkıyor. Buna göre bulaşın azaltılması için kafe, restoran ve lokantaların kapalı bölümlerinin sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ile oturma süresinin 45 dakikayla sınırlandırılmasını önerenler oldu. Bu mekânların açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabileceği belirtildi.
Öğretim kurumlarıyla ilgili kararların da aşamalı olarak hayata geçirilebileceği belirtiliyor. Mart ayında daha önce planlandığı gibi ortaöğretimdeki eğitimin başlayabileceği, üniversitelerle ilgili ayrı bir planlama yapılacağı ifade edildi. YÖK’ün üniversitelere yaptırdığı online eğitim ve bundan sonraki süreçle ilgili anketin sonuçlarının da hükümete iletildiği kaydediliyor. İddiaya göre, üniversitelerin yüz yüze eğitim için ikinci dönemlerinin uzatılabileceği ve eğitimin 1 Ağustos’a kadar sürebileceğine ilişkin yorumlar yapılıyor.
İlgili Haberler

1 Kasım'dan itibaren başlıyor! O ülkeye girişte vize dönemi: Schengen'e istisna var
Türk vatandaşlarının 1 Kasım 2026'dan itibaren Karadağ'ı ziyaret edebilmek için vize alması gerekecek. Yeni düzenleme geçerli Schengen, ABD ya da Birleşik Krallık vizesi olanları kapsamayacak.

Bakan Ersoy: "Turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için çalışıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Turizmde 8 aylık bilanço: Avrupa'da büyük kayıp, Rusya ve BDT'de yükseliş
Türkiye'nin 8 aylık turizm verileri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklandı. Verilerde, 8 aylık dönemde Almanya ve İngiltere gibi Avrupa pazarındaki kayıp dikkat çekerken; Rusya ve BDT ülkelerinde ise yükseliş görüldü.
Yorumlar (1)
Ya böyle saçmalık olurmu. Kos koca restaurant %30 müşteri iç
Ya böyle saçmalık olurmu. Kos koca restaurant %30 müşteri için dahi olsa yerine göre en az 5 personel çalıştıracak. Maliyetler yüksek. 45 dk oturma süresini olur. Yeri geliyor bir yemek 30 40 dk da cıkıyor. Nasıl yıyecek bu adam bu yemegı. Aç restaurantları koy masalar arası mesafe ölçütü. Hes sorgulat Ateş ölç Mesafeli oturt tamam. Akşam da 22.00 ye kadar yeme içme olsun 23.00 den itibaren yasak De. Hafta sonlarında yasagı kaldır akşam 23.00 yap. Hafta sonları sahillerde parklarda oturma mesafesine uymayanlara maske takmayanlara kes cezasını. Kaç aydır mekanlar kapalı 8 10 bin en az kira bedeli olan lokantalar var. Ve kira işlemeye devam ediyor.. Yeter artık.



%20(2).gif)

