Kadir Uğur: Oteller erken rezervasyonu durdurdu

Kadir Uğur: Oteller erken rezervasyonu durdurdu

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Avrupalı müşterinin ani fiyat artışlarını kabul etmediğini böyle giderse durumun kötüleşeceğini belirtti.  


İstanbul’da düzenlenen Uzak Rota Turizm Zirvesi kapsamındaki “2022’de neler oldu, 2023’te neler bekleniyor?” başlıklı panele katılan Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, otellerin daha fazla para kazanacaklarını düşünerek erken rezervasyonları kapattığını ve son dakika rezervasyonlarını beklediğini ifade etti.

“Her koyun kendi bacağından asılacak”

2023 yılında nasıl bir sezon yaşanacağını tahmin etmek için falcı olmak gerektiğini belirten Kadir Uğur, “2023’te her koyun kendi bacağından asılacak. Türkiye de kendi bacağından asılacak. Biz pandemiyi hafif geçirdik. İletişimi ve ulaşımı kesmedik, turistleri getirmeye devam ettik. SunExpress ve THY ile 2020 yılında 50 bin kişi getirdik. O dönemde otelciler ve biz müşteriyi kırmıştık. Çünkü müşteriden yüzde 25 erken rezervasyon parası almış ama verememiştik. Adam 1200 euro için şirketin iflasını istiyordu. O nedenle geçen sene flex isimli bir sistem çıkardık. 29 euroluk bir sigorta sistemi kurduk.” dedi.

“2019’un yüzde 40 üzerine çıktık”

Gelecek sene için çok iyi rezervasyon geldiğine dikkat çeken Kadir Uğur “2019’un yüzde 40 üzerine çıktık şu anda. Ama ben geleceği iyi görmüyorum. Oteller euro bazında yüzde 20 fiyat artışı yaptı. Bizim çalıştığımız ülkelerde müşteriler fiyata çok duyarlı. Arz ve talebi kontrol ediyorlar. Türkiye’de 4 TL olan domatesi 40 TL’ye çıksa da alıyoruz. Ama onlar ‘Bu fiyat artışlarıyla ben gitmem’ diyor.” dedi.

“Müşteriye güven vermemiz lazım”

Satışlarının yüksek olmasından dolayı otellerin şimdi de erken rezervasyonu kestiğini ifade eden Uğur “Son dakikada daha pahalıya satacaklarını zannediyorlar. Aslında pandemide Avrupa’da herkesin cebinde para birikti. 2022’de biz bunları harcadık. Şimdi Avrupa’da enflasyon başladı. Bizim müşteriye güven vermemiz, stabil olmamız lazım. Birden bire artırırsanız fiyatları Allah baba kafanıza bir tane vurur, bir kriz çıkarır karşımıza. Bu süreçte Avrupa’da rezervasyon düşer. Tekrar son dakika ülkesi olacağız.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 29.11.2022 - 15:08:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Beter olsun hotel iler

    T 28.12.2022 - 10:04

  • Acenteler satışlar iyi olunca fiyatları istedikleri gibi arttırıyorlar ama otelci işler iyi gidince verdiği indirimi bile iptal etse hemen tehditlere başlıyorlar. En başta da bu beyefendi!

    Kerem 01.12.2022 - 12:09

    Acenteler satışlar iyi olunca fiyatları istedikleri gibi arttırıyorlar ama otelci işler iyi gidince verdiği indirimi bile iptal etse hemen tehditlere başlıyorlar. En başta da bu beyefendi!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.