Kadir Uğur: Oteller Almanya pazarına yüzde 15-50 zam yaptı

Kadir Uğur: Oteller Almanya pazarına yüzde 15-50 zam yaptı

Türk otelcilerin Almanya pazarında fiyatlara büyük zam yaptığını belirten Kadir Uğur, ‘yine son dakika memleketi olacağız’ dedi.


Turizm Güncel

2023 kontratlarını bitirdiklerini belirten Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, otellere yapılan yüksek zamları eleştirdi.

Turizm Güncel’e değerlendirmelerde bulunan Kadir Uğur, Antalyalı otelcilerin 2023 fiyatlarına euro bazında yüzde 15-50 oranında zam yaptığını ve Türkiye’deki fiyatların İspanya ve Yunanistan fiyatlarını aştığını kaydetti.

“Alman turist bu zammı kabul etmeyecektir”

Türkiye’deki otelcilerin bu seneki gibi bir turist akışı olacağı beklentisi içinde olduğunu kaydeden Uğur, “İnsanlar hem iki yıldır tatil tatil parasını harcamayıp biriktirdikleri hem de büyük bir özlem duydukları için bu yıl tatile hücum etti. Bizim otelcilerimiz de zannediyor gelecek yıl da bu şekilde turist akışı olacak. Ancak Avrupa’da enflasyon ciddi oranda yükseldi, oradaki insanlar da ekonomik sorunlar yaşıyorlar. Türkiye’de yapılan zam enflasyonunun üzerinde olduğu için Avrupalı misafir bu zammı kabul etmeyecektir. Dolayısıyla bu sene de son dakika memleketi olacağız.” diye konuştu.

“Rezervasyonlar düşecek”

Fiyatlara yapılan yüksek zammın üstüne bir de yüzde 2 konaklama vergisinin geldiğini kaydeden Uğur, “Fiyatlara bu kadar zam yapmış olmalarına rağmen, konaklama vergisini de bizim üzerimize yıkıyorlar. Biz de şimdi yüzde 2’yi fiyatlarımıza yansıtacağız, yapacak bir şey yok. Ancak şunu söylemeliyim ki satışlarımız düşecektir. İnsanlar son dakikayı bekleyecek. Bakacak fiyatlar değişmiyor başka yerlere gidecek.” ifadelerini kullandı.

“Fiyatlar Antalya’da yüzde 15-50, İzmir’de yüzde 15-30 arttı”

Antalya bölgesinde sadece birkaç otelin yüzde 5 civarında zam yaptığını, otellerin büyük çoğunluğunun yüzde 15-50 bandında fiyatları artırdığını, İzmir bölgesinde ise fiyat artışının yüzde 15-30 aralığında olduğunu söyledi.



Bu Haber 17.10.2022 - 12:02:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • fiyat artışlarının rezervasyona etkisi

    Mehmet Mülayim 17.10.2022 - 05:56

    Şu ana kadar 2023 için gelen reaksiyonlar fiyat artışlarına rağmen oldukça olumlu. 2023 yılında Türkiye fiyat artışları sezona olumsuz etki göstermeyeceği şimdiden belli oldu.

  • Enflasyon ve fiyatlar

    kaan berkkan 17.10.2022 - 01:41

    Kadir Bey'e reel enflasyonu anlatmak gerekiyor belki de. Türk otelcisini, Alman veya Avrupalı tatilcinin sponsoru olarak lanse etmekten vazgeçmiyor ısrarla. Olağanüstü hizmet ve ödenen ücrete fazlası ile değen ülke imajı yerine '' UCUZ '' algısını vermeye devam ediyor. Fiyatlar konusunda aynı eleştiriyi havayolu şirketlerine yapmasını da bekleriz, otelcilerin zammı çok masum ve insaflı kalıyor çünkü. 2019 ve 2023 paketleri içindeki dağılıma bakması yeterli...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.