Kadir Uğur: Kriz bizi en sert şekilde vuruyor

Kadir Uğur: Kriz bizi en sert şekilde vuruyor

Bentour’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, İran savaşı sonrası Türkiye’ye yönelik talepte sert düşüş yaşandığını belirterek, rezervasyon kaybının yüzde 50’yi aştığını söyledi. Uğur’a göre sektör son yılların en ağır krizlerinden biriyle karşı karşıya.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Türkiye turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bentour’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, İran savaşı sonrası talepte ciddi bir daralma yaşandığını ifade etti.

Uzun yıllardır turizm sektöründe faaliyet gösteren ve Bentour Yönetim Kurulu Başkanı olan Uğur, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, daha önce çok sayıda kriz yaşadığını ancak mevcut durumun farklı bir boyutta olduğunu vurguladı.

“18 kriz gördüm” diyen Uğur, geçmişte salgınlar, terör olayları, siyasi krizler ve savaşların sektörü etkilediğini hatırlatarak, “Hiçbiri bugünkü durumla kıyaslanamaz” değerlendirmesinde bulundu.

İran’da yaşanan savaşın yalnızca belirli bir ülkeyi değil, tüm Doğu Akdeniz bölgesine yönelik güven algısını sarstığını ifade eden Uğur, “Kriz bizi en sert şekilde vuruyor. Bizi kalbimizden vurdu” dedi.

Uğur, yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda ciddi iptaller yaşandığını belirterek, “Rezervasyon kaybı yüzde 50’yi aştı” bilgisini paylaştı. Bu kaybın yalnızca savaş kaynaklı olmadığını dile getiren Uğur, artan fiyatlar nedeniyle erken rezervasyonların zaten zayıf seyrettiğini, savaşın ise talepte ikinci bir kırılma yarattığını söyledi.

Artan maliyetlerin sektöre etkisine de değinen Uğur, havayolu şirketlerinin yakıt fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ek ücretler uygulamaya başladığını hatırlattı. Bu kapsamda SunExpress’in yolcu başına 10 euro tutarında geçici yakıt ek ücreti uyguladığını belirtti.

Turistlerin alternatif destinasyonlara yöneldiğini de ifade eden Uğur, özellikle İspanya ve Mallorca gibi destinasyonlara talebin arttığını dile getirdi.

Uğur, Türkiye’nin güvenli bir destinasyon olduğu yönünde uluslararası kamuoyunda güvenin yeniden güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.



Bu Haber 14.04.2026 - 12:48:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.