Kadir Uğur: İçişleri Bakanı rayına oturmuş bir branşı neden zora sokuyor?

Kadir Uğur: İçişleri Bakanı rayına oturmuş bir branşı neden zora sokuyor?
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, İçişleri Bakanı’ın açıklamalarının rayına oturmuş bir branş olan turizmi zora soktuğunu söyledi. Erken rezervasyon indirimlerini silmek isteyen 20 oteli satışa kapattıklarını kaydeden Uğur, ‘’El sıkışırsın biter, bu iş çocuk oyuncağı değil.’’ dedi.


TurizmGüncel

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadır Uğur, ITB Berlin fuarında pazara ve son gelişmelere ilişkin TurizmGüncel’e açıklamalarda bulundu.

‘’ITB’DEN ÖNCE NE ZAMAN SEVİNSEK HÜSRANA UĞRADIK’’

Birkaç hafta önce Almanya ile ilgili uyarılar yaptığını ‘şımarmamamız lazım’ dediğini hatırlatan Kadir Uğur, ‘Bazı otelcilerin anlaşmalardan uzaklaşmak istemeleri, fiyatları arttırmaları ve verdikleri sözleri yerine getirmemeleri burada menfi bir intiba yarattı. Menfi intibadan kastım, geri çekilmeler oldu. Biz ITB’den önce ne zaman sevinsek hep hüsrana uğradık.’’ dedi.

‘’BAKANIN AÇIKLAMASI RAYINA OTURMUŞ BİR BRANŞI ZORA SOKUYOR’’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları ve gazetecileri akredite etmemesi nedeniyle Türkiye’nin Almanya’da basını karşısına almasına neden olduğunu kaydeden Uğur, ‘‘İç İşleri Bakanı’nın ‘turist de gelse içeri alırız’ sözü burada şok yarattı. ITB’nin açılışında Alman gazeteleri, ‘Türkiye turistleri de tutuklayacakmış’ manşetiyle çıktı. Bu açıklama, ‘Türkiye’ye gitmeyin demekten başka bir şey değil. Haberlerle birlikte rezervasyonlar da azalmaya başladı. İç İşleri Bakanı ITB başlarken neden durup dururken böyle bir açıklama yapıyor da rayına oturmuş bir branşı zora sokuyor anlayamadım.’’ ifadelerini kullandı.

‘’EB İNDİRİMELRİNİ SİLEN 20 OTELİ SATIŞA KAPATTIK’’

Türkiye’nin Almanya’da ortalama yüzde 30-35 artışla giden bir seneyi yakaladığını ifade eden Kadir Uğur, erken rezervasyon indirimlerini silmeye çalışan otelleri satışa kapattıklarını kaydetti. Uğur, ‘’Bizim gibi, diğer tur operatörleri de bu otelleri satışa kapatmak durumunda kaldı. Sonra tekrar geldiler ve ‘erken rezervasyonu yeniden açtık’ dediler ama bu çocuk oyuncağı mı diyerek 20 oteli satıştan çıkarttık. Anlaşma yapıyorsun. Bizde tokalaşırsın iş biter. Şimdi gelip ‘ben bundan vazgeçtim’ diyorlar.’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN YAKALADIĞI ARTIŞ İSPANYA’NIN KAYBI’’

Türkiye’de yüzde 30-35 artışın İspanya’da aynı oranda rezervasyon düşüşü anlamına geldiğine dikkat çeken Uğur, ‘’Fiyat indirmeye mecbur oldular. Pasta aynı, dilimler artmıyor. Bu dilimler İspanya’ya mı yoksa Türkiye’ye mi, Mısır’a mı yoksa Tunus’a mı gidecek, mesele bu. Gidişatı otellerin politikası belirleyecek. İspanyol turizmciler gördü ki Türkiye aldı gidiyor, Mısır ve Tunus büyüyor, mecburen fiyatları indirdiler.’’ şeklinde konuştu.

‘’200 BİN YOLCU PLANLADIK’’

Bentour’un 2019 için Türkiye’ye 200 bine yakın yolcu planladığını ifade eden Kadir Uğur, ‘’Geçen yıl 150 bin rakamına ulaşmıştık. Esasına bakılırsa bu yıl 200 bini aşabiliriz de ama frenliyoruz. Çünkü alt yapıyı ona göre hazırladık. Yoksa turisti götürüp ‘saldım çayıra mevlam kayıra’ demek olmaz. Bunu diyen tur operatörleri oluyor ama sonra da batıyorlar.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ŞIMARMA, SÖZÜNDE DUR, FİYATI YAVAŞ YAVAŞ ARTIR’’

2019 sezonu için turizmciye, ‘şımarma, sözlerine sadık kal, fiyatını yavaş yavaş artır’ diyen Kadir Uğur, Türkiye fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 15 yüksek olduğunu söyledi. Uğur ayrıca, Türkiye’nin hala Almanya’da ‘üst tabaka’ turisti misafir edemediğini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 09.03.2019 - 19:35:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem 11.03.2019 - 09:42

    El sıkışırsın bitermiş! Bu iş çocuk oyuncağı değilmiş! Buradan BENTOUR ile çalışan otellere sesleniyorum. BENTOUR aksiyon isteyince Kadir Uğur ' un bu açıklamasını hatırlatın!

  • Turizmci 11.03.2019 - 08:54

    EB indirimi tabii ki cocuk indirimi degildir. Anlasma sirasinda acenteler EB max tutabilmek icin ellerinden geleni yaparlar. Otelci de genelde cok direnmez. Ancak son 2 yilda satislarin artma ve azalma hizlari o kadar dalgaliydi ki ozellikle 2019 icin gelen rezervasyon artislari ve EB den gelen fazla satis otellerin butcesini zorlar nitelikte. Sarislari da durdurmayacaksa EB de ayarlama yapilabilmeli. Biz denek sıkışılır is biter deniyor e madem oyleyse sonradan neden aksiyona geliniyor hani el sıkışmıştık?! O zaman otelci de aksiyona gelen firmanin anlasmasini fesh etsin.

  • Mehmet Kaynak 10.03.2019 - 10:05

    Kadir Uğur cok hakli.Icisleri bakanı sozlerini geri almali yanlıs anlasilma olduğunu beyan etmelidir.bunu da Alman medyasına yapmalidir.Alman turist rezervasyonlarinin düsmesi iyi drgil.Bu sözleri simdi Yunanistan ve Ispanya kullanacaktır.Kendi bildiğimiz dalı kesiyoruz.Bu yıl fiystların yuzde 15 artmasi bile cok.Otelculerin simdi bunu da begenmemeleri olumlu degil

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.