Kadir Kaya Adrasan - Olympos yangınını anlattı

Kadir Kaya Adrasan - Olympos yangınını anlattı
Adrasan'da başlayan ve daha sonra Musa Dağı'na sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı. Olympos'ta bulunan Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya bölgedeki son durumu anlattı.


TurizmGüncel

Uzun süre devam eden orman yangınının bu sabah itibariyle kontrol altına alındığını belirten Kadir Kaya, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. Yangının Musa Dağı'na sıçramasının ardından bölgedeki otel, motel ve evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını kaydeden Kaya, ''Musa Dağı'nda yanan alanda önceden de orman yangını olmuştu. Bu nedenle buradaki orman yeni gelişen bir ormandı. Şu anda her şey normale dönüyor. Tahliye ettiğimiz misafirler tekrar dönmeye başladılar. Bu insanlar buraya tatile gelmişler, bir an önce tatillerine kaldıkları yerden devam etmeleri gerekiyor.'' dedi.

Hava koşulları nedeniyle yangını söndürmenin kolay olmadığını ifade eden Kadir Kaya, ''Havalar çok sıcak. Bu nedenle herkesin çok dikkatli olması ve sorumluluk taşıması gerekiyor. Ufacık bir kıvılcım bir anda çok büyük orman yangınlarıne neden olabiliyor.'' değerlendirmesini yaptı.

Yangında toplam 150 hektar alanın yandığı öğrenildi.


Bu Haber 27.06.2016 - 10:10:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.