Kadıköy’de patlama, ölü ve yaralılar var

Kadıköy’de patlama, ölü ve yaralılar var

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki bir binada meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.


İstanbul’un Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesindeki 3 katlı apartmanın üçüncü katında patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi patlama sonrası meydana gelen yangını kontrol atlına aldı. Yangın sonrası binada inceleme başlatan ekipleri 1 yaralı ve 3 kişinin cansız bedenine ulaştı. Yaralanan kişi yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği "Olayda Özbekistan uyruklu (A.K.) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır. Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı A.K'nin 68 yaşındaki babası M.K. ile 10 yaşındaki kızı N.K. ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. İtfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

“Doğalgaz patlaması”

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu belirterek “Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” açıklamasında bulundu.  

“Doğalgaz kaynaklı değil”

Patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada “İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek.” şeklinde konuştu.

Patlamanın nedeni ile ilgili incelemeler devam ediyor.



Bu Haber 10.10.2022 - 13:34:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.