Kaçak elektrik, artık 5 yıldızlı otellere fatura edilecek

Kaçak elektrik, artık 5 yıldızlı otellere fatura edilecek
Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) aldığı kararla, kaçak elektrik faturalarını sadece hanelere değil, bundan böyle otel ve fabrikaların elektrik faturalarına da yansıtacak


Sabah gazetesinden Mete Nayır'ın haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yılda vatandaşa yaklaşık 1 milyar doları bulan kaçak elektrik faturası finansmanına eşitlik getirdi. Artık kaçak elektriğin finansmanı sadece vatandaşa değil, serbest tüketici kapsamındaki 5 yıldızlı otel ve fabrikalarda ödeyecek. Kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğu özellikle doğu bölgelerindeki elektrik dağıtım şirketleri alacaklarını tahsil edemediği için kâr edemiyor hatta iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle Türkiye'de bölge bölge değişmekle birlikte elektrik faturalarına yüzde 15'lere varan oranlarda kaçak elektrik kullanım bedeli ekleniyor. Ancak bu bedel bugüne kadar sadece vatandaşa yükleniyor, serbest tüketici konumunda olan 5 yıldızlı otel, fabrikalara benzeri büyük işletmelere uygulanmıyordu.

HERKES KAÇAĞI ÖDEYECEK

EPDK, 31 Aralık'ta aldığı kararla serbest tüketicilerin de Türkiye'nin kayıp kaçak faturasına katılmasına yönelik karara imza attı. Kararın devreye girmesi ile artık tüm kayıp kaçak faturasına herkes eşit oranda yüklenecek. EPDK yetkilileri, kaçak elektrik faturasının Türkiye'nin gerçeği olduğunu belirterek, "Bu finansmanın sadece vatandaş tarafından finansmanı düşünülemezdi. Artık 5 yıldızlı otel de fabrika dahil 30 milyon abonenin tamamı kaçak elektriği vatandaş gibi finanse edecek" diye konuştu.


Bu Haber 13.01.2011 - 10:01:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.