'Kabine revizyonu gündemde, 5 teknokrat bakan gidecek' iddiası

'Kabine revizyonu gündemde, 5 teknokrat bakan gidecek' iddiası
Ankara yeninden kabine değişikliği haberleriyle gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te yaptığı kısa tatilde revizyonu planladığı, ancak Elazığ depremi nedeniyle açıklamanın ertelendiği konuşuluyor.

Ankara'nın yeniden kabine revizyonu ile çalkalandığı belirtiliyor. İddiaya göre kabinede, aralarında 5 teknokrat bakanın da bulunduğu 5 ismin yanında, büyük bir değişim gerçekleştirilecek.

Kabinedeki ‘teknokrat’ bakanlar

Kabinede 'teknokrat' olarak adlandırılan, sektörlerden atanmış beş bakan bulunuyor. Bunlar; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberinde, şu iddialara yer verildi:

''Kabine değişikliğine ilişkin ilginç ipuçlarından söz edelim. İddialara göre, Erdoğan cumhurbaşkanı yardımcılığını üçe çıkartacak. Fuat Oktay yerini koruyacak ve bu makamlara iki atama daha yapılacak. Birinden son dakikada vazgeçilebilir.

Teknokrat bakanların tamamı gidecek

Kulislere göre, Erdoğan kabinede beklenenden fazla değişikliğe gidecek. Teknokrat bakanların neredeyse tamamına yakınının değişeceği öne sürülüyor.

Değişiklik yapılacak bakanlıklar arasında beş bakanlığın adı sayılıyor. Bu listeye iki bakanlığı daha ekleyenler de bulunuyor. Hatta iddiaya göre, görev yeri kaydırılacak bazı bakanlar son anda yerini korudu.

Kimlerin bakan yapılacağına ilişkin iddialara gelince... Ankara’da önemli bir kurulun başkanı ve ünlü bir genel müdürün adı bakan olarak geçenler arasında. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklı iki ismin bakan yapılacağı ve Ankara’ya transfer edileceği öne sürülüyor.

Yine iddialara göre, son dönemde parti grubunda dikkat çeken iki vekil de kabineye alınacak. Bu planın haziranda Meclis Başkanlığı seçimiyle birlikte uygulanacağını söyleyenler de yok değil. Anlayacağınız, Ankara yeni bir bekleyiş dönemine girdi...''



Bu Haber 01.02.2020 - 11:47:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.