Kaan Subaşı: Rezervasyonlarda yüzde 50 artış yakaladık

Kaan Subaşı: Rezervasyonlarda yüzde 50 artış yakaladık

Orka Lotus Beach Hotel Genel Müdürü Kaan Subaşı, 2023 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Marmaris’te bulunan 5 yıldızlı Orka Hotels bünyesinde bulunan Orka Lotus Beach Hotel Genel Müdürü Kaan Subaşı, özellikle İngiliz pazarında Türk turizminin lokomotifi olan Marmaris’in bu seneki sloganı olan ‘ Let’s go to Marmaris this summer’ ile hedefe odaklandıklarını söyledi.

"Bu sezon hedef 5 milyon İngiliz misafir"

EMITT Fuarı’nda Marmaris çatısı altında başta bölge olmak üzere Orka Hotels’in tanıtımının yapılacağını söyleyen Kaan Subaşı, “Türk turizminde 2023 yılına yeni ufuklara ve umutlara yolculuğun mihenk taşlarının başında gelen ve bu yıl 26. kez kapılarını açacak olan EMITT Turizm fuarı, dünyanın en büyük beşinci, ülkemizin ve bölgemizin en büyük turizm fuarı paydaşlarına kapılarını 8 Şubatta açıyor. Covid sonrası büyük darbe alan Türk turizmi ve emekçileri, 2022 yılında yaralarını sarma fırsatı yakaladı. Sektör, 2023 yılına ise büyük bir heyecan ve umutla bakıyor. Bunun temel sebebi ise 2023 yılına turizm sektörüne taleplerin artması olarak ifade edebiliriz. Özellikle bölgemiz için İngiliz pazarında talebin geçen yıla oranla yüzde 35 oranında artması olmuştur. Geçen yıl ülkemizde 3.5 milyon İngiliz misafir ağırladık, bu sezon ise hedefi 5 milyon İngiliz misafir olarak hedefliyoruz.” dedi.

“EMITT’in turizm hedefine ulaşmamıza katkısı olacak”

Son gelen verilerin de sevindirici olduğunu söyleyen Subaşı “ Orka Lotus Beach Hotel olarak sezon verileri bizleri oldukça mutlu ve motive etmektedir. Geçen yıla oranla rezervasyonlarda yüzde 50 oranında artış yakalamış olmanın mutluluğuyla EMITT Fuarına katılım sağlayacak olmaktan mutluluk duymaktayız. EMITT’in 60 milyon turist ve 56 milyar dolar olan ülkemiz turizm hedefine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Marmaris Belediyemizin öncülüğünde otelimizde fuarda yerini almanın heyecanı içerisindeyiz. Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları ve Orka Lotus Beach Hotel yönetim kurulu üyesi Caner Torunoğulları’nın öncülüğünde, Türk turizmine katkı sunmak ve ülkemiz hedefleri çerçevesinde çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız.” diye konuştu.



Bu Haber 04.02.2023 - 16:44:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.