Kaan Kavaloğlu: Turist bağımsız, istediği her yerde konaklayabilir

Kaan Kavaloğlu: Turist bağımsız, istediği her yerde konaklayabilir

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu amaçlarının günübirlik evlerin yasaklanması değil kontrol altına alınması olduğunu söyledi.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) aylık toplantısında konuşan Kaan Kavaloğlu günübirlik evlerle ilgili değerlendirme yaptı.

Antalya’da sadece Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının değil 80’den fazla ülke insanının gayrimenkul aldığını belirten Kavaloğlu “Burada bir katma değer olarak görebiliriz bunları. Fakat bunların kontrol altında kullanılarak otel gibi kiraya verildiği, günübirlik kiraya verildiği, aylık, üç aylık kiralara verildiği gündemde. Devlet adına bu konuyla ilgili bir denetim yapılmasını istiyoruz. Bunların hepsini kontrol altına alınabilmiş, vergilendirilmiş olması lazım. Çünkü böyle de bir turizm şekli var. Bizim gelen her turistin otellerde konaklaması gibi bir iddiamız yok. Turist bağımsız, istediği her yerde konaklayabilir. Ama bunun bir denetim içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Bu denetimin de bu yılsonuna kadar kanun ile birlikte çıkacağını düşünüyoruz” dedi.


Bu Haber 18.08.2023 - 08:17:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kiralar

    cem 18.08.2023 - 05:28

    Otelcilerin canı yanınca sesi çıkmaya başladı. Burda asıl mağdur kiracılar. İnsanlar ev bulamıyor.Günlük kiralık evler belli sayıda tutulmalı. Sadece evin sahibi bu işi yapmalı 1 kişi 30 ev kiralayıp bu işi yapıyorsa sorun büyük olur. elinde 5 ev var 2 tanesini bu şekilde vermeli

  • ebru 18.08.2023 - 09:53

    Tebrikler eski ifadelerinizi değiştirdiniz . Herkes AI kalmak zorunda değil . Biz de WTM için gittiğimizde apart daire tutuyoruz . ALL INCLUSIVE otelde kalmak zorunda değil turist .Belki 1 ay -2 ay kalmak istiyor Antalyada . Villalara talep arttı pandemi sonrası . Alternatif turizm yaratmak istiyordu Antalyalı otelciler .İşte bir nevi yaratıldı. Belki bu son derece maliyetlerin yükseldiği dönemde alternatif olur turizmcilere .Nitekim Belekteki büyük bir yatırımcı villa inşa etmeye karar vermiş :(( Esnaf para kazanıyor şu anda ,insanlar dışardan yemek söylüyor pazara gidiyor !!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.