Kaan Kavaloğlu: Tur operatörleri Türkiye satışlarını yavaşlattı

Kaan Kavaloğlu: Tur operatörleri Türkiye satışlarını yavaşlattı
Limak Holding Turizm Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu, Almanya’nın aldığı kararın ardından tur operatörlerinin Türkiye paket turu satışını yavaşlattığını söyledi.

Bloomberg TV yayınına katılan Limak Holding Turizm Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu, ağustos ayı sonunda yüksek sezonun biteceğini ve Türkiye’nin ‘kötünün iyisi’ denebilecek bir sezon yaşadığını belirtti.

“Tur operatörleri Türkiye paket turu satışını yavaşlattı”

Özellikle Almanya’nın Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülke’ olarak sınıflandırmasının ardından tur operatörlerinin Türkiye paket tur satışını yavaşlattığını kaydeden Kavaloğlu, “Almanya bu kararı alırken Türkiye’den dönen çocukların karantinada kalmasına karar verdi. Bu tabi bizim ileriye dönük, ağustosun sonunda eylülün başında, henüz okulların açılmadığı dönemde, çocuklu ailelerin tatil yapmasını zorlaştıran bir karar oldu.” dedi.

“Almanya’nın kararı geleceğe olumlu bakma anlamında bizi şüpheye düşürdü”

Gelinen noktada bazı iptaller ve geleceğe dönük rezervasyonlarda azalma yaşadıklarını açıklayan Kaan Kavaloğlu, “Çünkü şu anda Avrupa’da Almanya ve doğu Avrupa ülkelerinden rezervasyon alabiliyoruz. İngiltere, Benelüks ve İskandinavya bize tamamen kapalı şu anda. Bu nedenle Almanya’nın kararı da geleceğe olumlu bakma anlamında bizi şüpheye düşürdü.” değerlendirmesini yaptı.

“Ekim, kasım ve kış dönemi zor geççecek1

Eylül, ekim, kasım gibi geçiş dönemlerinde büyük otellerin özellikle MICE turizmi ile ayakta kaldığına dikkat çeken Kaan Kavaloğlu, “Bunlar içinde şu anda etkin bir dönem olduğunu savunamayacağız. Maalesef o anlamda da yine bir demoralizasyon söz konusu gibi görünüyor. Eylül, ekim ve önümüzeki kış ayları zor geçecek.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 21.08.2021 - 18:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.